Benicàssim demana a Costes un estudi que determine com actuar a la platja Heliòpolis per la seua regressió

Benicàssim demana a Costes un estudi que determine com actuar a la platja Heliòpolis per la seua regressió
01/09/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha sol·licitat a la Direcció General de Costes un estudi que determine la manera d’actuar a la platja Heliòpolis per a poder millorar aquesta part del litoral sud del municipi. Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “el canvi de direcció dels corrents marins ve agreujant la regressió de la platja Heliòpolis i per això necessitem conéixer de manera definitiva com podem actuar o que es permeta la construcció d’espigons en la zona per a tindre una solució a llarg termini”.

Susana Marqués ha visitat aquest matí els aproximadament 300 metres de platja on es concentra el problema actual, a l’altura dels apartaments Atlanta. En aquest punt s’han creat uns grans escalons d’arena que dificulten l’entrada a la mar. Aquests escalons es formen amb els corrents de la mar “i a pesar que la brigada municipal actua diàriament en aquesta zona i es trenca l’escaló d’arena amb una màquina especial, cada vegada que hi ha forta mar, el problema torna a aparéixer” ha explicat sobre aquest tema l’edil de Platges, Elena Llobell. En concret, durant el mes d’agost s’ha procedit a trencar l’escaló tres vegades “però els escalons que també apareixen de xicotetes dimensions es trenquen diàriament”.

Després de la visita d’aquest matí, l’Ajuntament de Benicàssim ha adoptat la decisió d’anul·lar el servei de dutxes i llavapeus que hi ha en la zona on es forma l’escaló d’arena i tancar el pas subterrani que connecta la platja amb els baixos dels apartaments Atlanta per seguretat i salubritat. En aquest punt, quan hi ha fortes pujades de la mar se sol inundar el pas subterrani que dóna accés directe a l’entrada dels apartaments, inclòs l’ambulatori.

“No volem perdre una de les nostres platges més extenses i per això demanem a Costes saber quina és la millor solució i poder posar els recursos necessaris per a poder eliminar aquest problema de manera definitiva”, ha finalitzat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari