Marta Barrachina reforça la marca Castelló Terra de Festivals amb la convocatòria d'ajudes destinades a l'organització de cicles i concerts de música

La presidenta de la Diputació de Castelló ha destacat l’aposta de l’equip de govern provincial amb els festivals de música, ja que “són una potent font d’ingressos i promoció turística a nivell internacional

Marta Barrachina reforça la marca Castelló Terra de Festivals amb la convocatòria d'ajudes destinades a l'organització de cicles i concerts de música
30/03/2024 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça la marca Castelló Terra de Festivals amb la convocatòria d’ajudes destinades a l’organització de cicles i concerts de música que compten amb una partida econòmica de 300.000 euros.

“Des de la Diputació som conscients de l’efecte multiplicador que tenen els festivals de música a Castelló i treballem per a potenciar la nostra terra com la millor província per a gaudir ells”, ha assenyalat la presidenta de la institució provincial, qui ha posat en valor l’aposta que fa l’equip de govern amb els festivals, ja que “són una potent font d’ingressos i promoció turística a nivell internacional”.

L’impuls als festivals de música és un dels eixos estratègics de desenvolupament de la província amb l’objectiu posat en la desestacionalització i a oferir experiències úniques en qualsevol moment de l’any i en qualsevol racó de Castelló. Sobre aquest tema, este mes de març ha donat inici la temporada de festivals de música de la mà del SanSan Festival, esdeveniment que, després d’alçar el teló dijous passat, celebrarà este dissabte la seua última jornada en el recinte de festivals de Benicàssim.

“Volem que la música arribe a tots els municipis de la província i es puguen desenvolupar esdeveniments musicals durant els dotze mesos de l’any”, ha ressaltat Marta Barrachina.

En este sentit, el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha expressat que “l’objectiu d’estes subvencions és dinamitzar l’oferta turística de la província quant al turisme de festivals i augmentar la capacitat d’esta mena d’esdeveniments per a generar demanda turística en destí”.

“Volem que el 2024 siga un any de rècords, i posicionar la província de Castelló com a referent europeu en la música, en el món dels festivals”, ha subratllat la presidenta de la Diputació. D’esta manera, Marta Barrachina ha incidit en què “des de la institució provincial continuarem treballant incansablement perquè nous festivals arriben a la nostra terra i se sumen als ja consolidats, perquè Castelló és el millor destí per a la celebració d’esta mena d’esdeveniments musicals”.

“Els esdeveniments musicals s’han convertit en una ferramenta d’atracció de milers de persones a la nostra terra, en un verdader aparador internacional del molt que hem d’oferir al turista a la nostra província els 365 dies de l’any”, ha enaltit la presidenta.

300.000 euros d’ajudes

El Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló ha publicat les bases per la qual es regirà la concessió de subvencions a entitats organitzadores de cicles i concerts de música durant el 2024 a Castelló.

Les subvencions compten amb un import total de 300.000 euros i formen part del compromís de la Diputació per convertir la província en una terra referent en la celebració d’esdeveniments musicals, i generar a més, molts llocs de treball i oportunitats per als pobles.

Sobre aquest tema, el vicepresident de la institució ha explicat que “les ajudes es destinaran a finançar parcialment les despeses derivades de l’organització de cicles i concerts de música que es realitzen en algun municipi de la província i que ajuden a generar demanda turística”. Pel que Andrés Martínez ha insistit dient que “els cicles de música hauran de tindre una duració mínima de 3 dies, consecutius o no consecutius, en un interval de temps de 30 dies, com a màxim, i que estiguen agrupats sota una única marca comercial”. Així mateix, ha continuat dient que “els concerts de música hauran de tindre com a mínim l’assistència de 3.000 persones per a poder concórrer a les subvencions”.

A més, la quantia de la subvenció no podrà superar el 80% de les despeses subvencionables de l’activitat, sent la subvenció màxima per beneficiari de 30.000 euros. Els interessats a concórrer en este procediment ja poden presentar les seues sol·licituds.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari