Marko Topchii guanya el Certamen Internacional Francisco Tárrega de Benicàssim 2021

Marko Topchii guanya el Certamen Internacional Francisco Tárrega de Benicàssim 2021
04/09/2021 -

El músic Marko Topchii ha guanyat la cinquantena quarta edició del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim. El jove d’Ucraïna va ser el triat com a guanyador de la Gran Final que es va disputar ahir divendres a la nit en el Teatre Municipal que porta el nom del guitarrista i compositor Francisco Tárrega.

El concursant Deion Cho va ser l’encarregat d’obrir la vetlada. El jove coreà va interpretar el “Concierto de Aranjuez” de Joaquín Rodrigo i Variaciones sobre “El Carnaval de Venecia” del mestre Tárrega.

Un problema tècnic a conseqüència de les fortes pluges registrades aquesta setmana en el municipi, va provocar un descans d’una hora aproximada fins que es va poder solucionar el problema. A causa del toc de queda establit a partir de la 1.00 de la matinada, els tres finalistes restants només van interpretar el concert triat per a la final, però no van poder interpretar l’obra lliure de Tárrega. Els finalistes van actuar al costat de la Orquestra Simfònica de Castelló, amb el director Henrie Adams.

Així, el jove de Bòsnia i Hercegovina, Sanel Redzic, va triar “Concierto de Aranjuez” de Joaquín Rodrigo. L’ucraïnés Marko Topchii va interpretar “Concierto del Sur” de Manuel Ponce, mentre que la jove russa Elena Fomenko va tancar la gala amb “Concierto de Aranjuez” de Joaquín Rodrigo.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “malgrat els problemes tècnics causats pel temporal, hem pogut recuperar la Gran Final del certamen més longeu d’Europa i hem pogut gaudir d’unes grans interpretacions”.

Després de les actuacions, el jurat, presidit pel director d’orquestra Manuel Galduf, es va traslladar a l’hotel on s’allotja per a deliberar.

Després de la deliberació, el jurat va atorgar el primer premi a Marko Topchii, un guardó dotat de 12.000 euros i consistent també en l’enregistrament d’un CD, a més de la celebració de diversos concerts a determinar per l’organització del Certamen.

Deion Cho va ser guardonat amb el segon premi, a més del premi a la millor interpretació de Francisco Tárrega; mentre que Sanel Redzic i Elena Fomenko, es van quedar amb el títol de finalistes.

Així mateix, el guitarrista més jove d’aquesta edició, Ausiàs Parejo Calabuig, de 15 anys, s’ha alçat amb el premi al millor intèrpret espanyol nascut o resident en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari