L'obra de Jorge Ortiz arriba a la Sala Escena de Benicàssim

L'obra de Jorge Ortiz arriba a la Sala Escena de Benicàssim
21/04/2021 -

L’artista Jorge Ortiz inunda des de hui la Sala Escena de Benicàssim amb una obra plena d’alegria i ritme musical. Per a la seua primera incursió en aquest espai expositiu, el pintor d’origen cubà establit a Castelló ha triat la seua sèrie ‘Musicomórficas descompostes’ en la qual porta treballant des de finals de 2017. El pintor i dissenyador gràfic ha preparat aquest projecte que, des del seu origen, ha buscat crear un joc dialèctic en el qual incorpora elements de descomposició bussejant i investigant en les seues possibilitats.

“Aquesta sèrie de ‘Musicomórficas descompostes’ és, sobretot, una versió onírica i descomposta de les formes amb les quals l’artista juga i retorça a plaer. Amb peces de vius colors i suggestiva formes, Jorge Ortiz beu dels corrents artístics del Cubisme i del Surrealisme”, explica la seua comissària, Patricia Mir. L’exposició inclou tant treballs pictòrics de vibrant colorit com escultures i quadres de volums on Ortiz busca, com ell mateix afirma, “el quadre que ix de quadre”.

La mostra es pot visitar fins al 8 de maig, els dijous i divendres de 17 a 20 hores i els dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20 hores.

A més de la pintura de Jorge Ortiz, la proposta cultural per a aquesta setmana a Benicàssim inclou teatre i cinema.

D’una banda, l’Espai de la Música, dins del cicle Torna a l’Espai, rep aquest divendres 23 d’abril a les 19.00 hores a la companyia de teatre Tracalet amb “Titiritadas”, un espectacle amb un guió simple però ple de diversió, titelles de guant, amb escenes i dinàmiques clàssiques.

El dissabte 24 serà el torn de l’Associació de Teatre Pànic Escènic, encarregats d’obrir la I Mostra de Teatre Amateur de Benicàssim amb l’espectacle “Amant a Sou”. Amparo Sospedra Tarazona interpretarà a Sisi i J Jose Enrique Pérez Clemente a Jaume Pont, en una obra dirigida per José David Badia Valiente, amb Maria Pérez Clemente dirigint l’attrezzo i l’escena i com a tècnic Tomeu Moragues. L’obra interpretada en valencià està programada per al dissabte a les 19.00 hores i com recorda el regidor de Cultura, Javier Alonso, l’accés a cadascun dels espectacles és lliure, però es requereix entrada “que es podrà aconseguir en el mateix Espai de la Música tres dies abans de cada actuació. L’horari per a recollir les entrades serà de 15.30 a 21.30 hores “i cadascun dels assistents tindrà un seient assignat per a evitar aglomeracions en l’accés a la sala, la qual s’obrirà mitja hora abans de cada actuació”, ha afegit l’edil.

Quant a la programació del Teatre Municipal, per a aquest cap de setmana hi ha programades per al divendres 23 i el dissabte 24 a les 19.30 hores dues sessions de cinema de “Herself” (“Volver a empezar”), sent la projecció del divendres en VO en anglés subtitulada en castellà. El diumenge està reservat per al teatre infantil amb l’obra de teatre “Natura” de la companyia Paraules d’Aire. Les entrades es poden adquirir en la web de l’àrea de Cultura www.benicassimcultura.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari