Raya Real, José el Francés i Azúcar Moreno, caps de cartell del Benicàssim Flamenc Fusió Gastrofestival

Raya Real, José el Francés i Azúcar Moreno, caps de cartell del Benicàssim Flamenc Fusió Gastrofestival
17/03/2023 -

Del 28 al 30 d’abril se celebrarà el Benicàssim Flamenc Fusió Gastrofestival en la seua VIII edició. Enguany, el festival presenta el cartell més ampli de totes les edicions celebrades. “Raya Real, José el Francés i Azúcar Moreno encapçalaran en cartell de la huitena edició amb l’oferta més àmplia de totes les seues edicions anteriors. Encara que sens dubte, l’essència del festival continuarà sent les nombroses actuacions d’agrupacions flamenques pels carrers de la localitat, tant les programades per l’ajuntament com les dels hostalers de la ciutat juntament amb les seues propostes gastronòmiques”, ha destacat la regidora responsable de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Benicàssim, Elena Llobell.

El divendres 28 d’abril obrirà el festival Raya Real, un grup de música flamenca especialitzat en sevillanes i rumbes amb ritmes meridionals compost per quatre cantants femenines i quatre masculins. El seu èxit radica en la seua fórmula, recopilar les músiques de sempre, i enllaçar-les de manera que totes les persones que l’escolten puguen cantar-les i ballar-les. Raya Real és una de les agrupacions més experimentades del gènere, tenint en el seu haver-hi grans temes que s’han ballat a tot el món. El dissabte serà el torn d’altres dues grans agrupacions: José el Francés i Azúcar Moreno. En primer lloc, i en sessió de tardeo, José el Francés, cantant i compositor de flamenc que va participar en l’últim disc en vida del gran mestre del flamenc, Camarón de l’Illa, i que interpretarà grans èxits com Fora del meu.

A la nit serà el torn de Azúcar Moreno, compost per les germanes Encarna i Toñi Salazar, que van gaudir de gran èxit internacional en les dècades dels anys 1990 i 2000. Van participar en el Festival de la Cançó d’Eurovisió en 1990 obtenint un cinqué lloc i tenen cançons emblemàtiques com “només es viu una vegada” o “devora’m una altra vegada”. Les germanes Salazar es van separar en el 2007, però van tornar juntes als escenaris en 2013. El festival també comptarà amb la IV Edició del Recital de Cant i Ball de Benicàssim amb la presència de la prestigiosa balladora flamenca de Benicàssim Blanca Perdiguer.

“El festival va nàixer com a proposta per a dinamitzar la ciutat i promoure l’activitat hostalera. En les seues primeres edicions el festival oferia actuacions d’artistes de la província, que es repartien per diferents places i carrers de la localitat juntament amb la col·laboració dels hostalers. A poc a poc va anar creixent fins que en 2018 va incorporar en la seua programació als primers artistes de nivell nacional com Rancapino xic o Los Chunguitos. Des de Llavors, a excepció de l’aturada per la pandèmia, ha continuat creixent en la seua proposta comptant amb artistes com La Húngara, Manzanita, Falete, Los Chichos, Jonc, Duquende o María Terremoto, entre altres”, ha rememorat Llobell.

A més, el festival ha anat integrant en la seua programació diferents propostes que s’han anat mantenint en el temps com els tallers flamencs infantils, la trobada de sevillanes o el ja consolidat Recital de Cante i Ball de Benicàssim, ja en la seua IV edició. També s’han programat activitats importants com la trobada de sevillanes o els tallers infantils de ball flamenc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari