La ruptura del govern de Benicàssim fa perillar els pactes entre PP i Ciutadans

Ciutadans exigeix la “restitució immediata de l’acord de govern” en la localitat

La ruptura del govern de Benicàssim fa perillar els pactes entre PP i Ciutadans

La coordinadora autonòmica de Ciutadans en la Comunitat Valenciana, María Muñoz, ha exigit al president del PPCV, Carlos Mazón, que aclarisca la situació després de l’expulsió de la vicealcaldessa de Benicàssim, Cristina Fernández, i de la resta d’edils del partit del govern de la localitat castellonenca.

En aquest sentit, Muñoz exigeix la “restitució immediata de l’acord de govern” en el municipi i amenaça amb què aquest fet faça perillar la resta de pactes que totes dues formacions tenen en diferents ajuntaments del territori.

I és que aquest divendres, l’alcaldessa de Benicàssim, la “popular” Susana Marqués, trencava l’acord de govern de la seua formació amb Ciutadans després que dos regidors votaren contra una modificació de crèdit per a equilibrar els pressupostos de 2023, situació que definia de “deslleialtat i irresponsabilitat” amb l’equip de govern i el conjunt de la ciutadania.

Uns pressupostos prorrogats

Cal recordar que l’Ajuntament està treballant amb un pressupost prorrogat “davant la negativa d’aprovació dels comptes anuals per part de Ciutadans”, tal com ha denunciat la primera edil.

Davant el context econòmic actual, des de l’Ajuntament s’estava treballant per a restituir la diferència donada entre la caiguda d’ingressos a causa de la nova Llei de Plusvàlues, xifrada en 1,8 milions d’euros, i l’increment de despeses, que ronda els 3 milions d’euros.

“Per a poder restituir aquesta diferència i poder tindre un document equilibrat era necessari acudir a una modificació de crèdit que traspassara eixa quantitat, és a dir hi ha 8,5 milions d’euros d’estalvis com a romanents de tresoreria i es tractava d’agafar 3 milions d’eixa quantitat i passar-los a un actiu financer“, explica Marqués.

Una operació que no tirava avant en el ple del divendres a causa dels vots en contra de dos dels tres regidors de Ciutadans.

Per part seua, des de la formació taronja celebren que l’alcaldessa “haja mostrat la seua vertadera cara, la d’un cacic en el seu mas” i demanen la dimissió de la primera edil: “Hui ha tirat al mateix partit que la va fer alcaldessa fa 3 anys, si tinguera un poc de dignitat hauria de dimitir abans de demà“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari