El Seminari Sarsuela XXI obri el Festival Líric de Benicàssim que comença amb un recital de la soprano valenciana Carmen Romeu en el Teatre Municipal

Villa Elisa acull la formació inclosa en la tretzena edició de l’esdeveniment musical

El Seminari Sarsuela XXI obri el Festival Líric de Benicàssim que comença amb un recital de la soprano valenciana Carmen Romeu en el Teatre Municipal
03/08/2021 -

El Seminari Sarsuela XXI ha obert el Festival Líric de Benicàssim. El palauet municipal Villa Elisa de Benicàssim ha sigut el primer escenari que ha acollit activitat dins de la tretzena edició del festival que es desenvoluparà fins diumenge 8 d’agost.

L’alcaldessa, Susana Marqués, i el regidor de Cultura, Javier Alonso, van assistir al costat de l’organitzador del seminari, Marcello Pérez Pose, i el director del festival, Roberto Turlo, a l’acte de benvinguda als professors i alumnat de la formació que té com a objectiu aprofundir tant en el gènere líric espanyol com en la música espanyola en general i que comptarà amb una ponència de la musicòloga María Luz González sobre música espanyola (5 d’agost), així com classes magistrals a càrrec de professors especialistes en cada àrea de la talla de la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera, que aportarà tota la seua experiència en el gènere i de la seua reconeguda carrera internacional; el director d’orquestra Oliver Díaz (ex director musical del Teatre de la Zarzuela), l’actriu Isabel Cámara (actuació, dicció i enfocament dels textos teatrals) i del professor Vincenzo Spatola (tècnica vocal).

El seminari culminarà amb una gala de sarsuela a càrrec dels alumnes participants en la trobada (6 d’agost, Vila Elisa) i amb l’espectacle Un manoll de sarsuela (8 d’agost, Teatre Municipal Francesc Tàrrega) com a tancament del Festival.

Dins de la programació del Festival Líric, l’esdeveniment s’inaugurarà demà dimecres 4 amb un recital de la soprano valenciana Carmen Romeu en el Teatre Municipal que, acompanyada del piano de Rubén Fernández Aguirre, oferirà un programa de cançó espanyola i francesa.

El baríton madrileny Alfredo García al costat del pianista Enrique Bagaría proposen un recital dedicat a cançó d’autors sud-americans i espanyols com Cluzeau-Mortet, López Buchardo, Guastavino, R. Halffter, Sorozábal, Guerrero, Moreno Torroba, Chueca o Soutullo i Vert (5 d’agost, Villa Elisa). La programació es completarà amb un concert a càrrec de la soprano irlandesa Laura Sheerin acompanyada pel septet Solistes de València (7 d’agost, Teatre Municipal) que inclourà àries d’òperes com La Rondine, L’amico Fritz, Rusalka o Gianni Schicchi, així com cançons de compositors irlandesos i americans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari