Tots els detalls del Dia de les Paelles de Benicàssim 2023

Aquest divendres, 20 de gener, més de 25.000 persones es congregaran a Benicàssim per a celebrar el Dia de les Paelles

Tots els detalls del Dia de les Paelles de Benicàssim 2023

La tradició, la festa, la gastronomia i la ‘germanor’ tenen una cita aquest divendres, 20 de gener, en la celebració del Dia de les Paelles de Benicàssim 2023. Una jornada per a la qual s’esperen 25.000 persones i que comptarà amb novetats, tal com ha anunciat l’Ajuntament de Benicàssim.

Les paelles de Benicàssim se situaran als carrers Sant Tomás, avinguda Castelló, Bayer, Secretari Chornet, Dolores, La Pau, Estatut, Josep Berberà, Guitarrista Tárrega, Cristòfor Colom, Santa Águeda, Correus, Trinquet, La Mar, Sequiota, Mestre Cubells, Desert, García Sangüesa, Quatre Camins i Bad Salzdefurth, amb un total de 2.000 nombres d’ubicacions repartits pel consistori.

S’esperen amb especials ganes: el dilluns 9 de gener, a les 08.00 hores, l’Ajuntament va obrir els quatre punts de repartiment dels números i en tot just tres hores, es van esgotar els previstos per a repartir, per la qual cosa s’han obert nous carrers limítrofs al carrer Sant Tomàs per a situar nous llocs i evitar aglomeracions. El consistori ha destacat que s’esperen 25.000 persones aquest divendres.

Activitats

El Dia de les Paelles és molt més que gastronomia. A les 07.30 hores serà la despertà, mentre que a les 09.00 hores serà l’esmorzar de germanor solidari d’un euro a favor de Càritas Benicàssim, al qual li seguirà un concert de ‘Paradita Flamenca’ en el Parador de Festes, just abans de començar amb el repartiment de ferros, taules i llenya al carrer Sant Tomàs, que serà a les 11.45 hores.

A partir d’ací, la festa continua amb el cuinat de les paelles, que estarà acompanyat de música i tardeo en el centre urbà. El fermall d’or el posarà una orquestra en la carpa municipal a la nit.

Servei especial d’autobusos

D’altra banda, a causa de la multitud de persones que participen en aquesta festa, declarada d’Interés Turístic Autonòmic, i per a afavorir la seguretat al volant, Benicàssim ha posat en marxa la campanya ‘Gaudeix de les paelles deixant el cotxe a casa’, amb un reforç del servei d’autobús.

En aquest sentit, l’autobús de Benicàssim realitzarà el recorregut habitual pel nucli urbà i la urbanització, des de les 09.00 hores del divendres fins a les 05.00 hores del dissabte, amb una tarifa d’un euro.

L’autobús interurbà Castelló-Benicàssim per Viles comptarà amb horari especial per a tornar a Castelló després de les paelles: hi haurà servei a les 00.30 hores, 02.00, 03.30 i 05.00 hores de la matinada del dissabte, que s’uneix a l’horari habitual de la ruta.

Concurs de fotografia

Una de les novetats d’aquesta edició és que per primera vegada se celebrarà un concurs de fotografia, organitzat per l’Associació Fotogràfica de Benicàssim, amb el qual es podrà guanyar diplomes, trofeus i lots de productes d’empreses col·laboradores.

Així, podran participar fotografies originals, inèdites i no editades electrònicament tant de les paelles com de les activitats relacionades amb la jornada. Les normes del concurs no permeten fotomuntatges ni correccions de color i lluminositat i hauran de ser remeses amb un mínim de 5Mb al correu electrònic de l’associació (fotoasociacionbenicassim@gmail.com) fins al pròxim 31 de gener. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de l’Ajuntament de Benicàssim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari