18 joves de Borriana opten al Programa Integral de Qualificació i Ocupació a través de l'Antena Local de la Cambra de Comerç

18 joves de Borriana opten al Programa Integral de Qualificació i Ocupació a través de l'Antena Local de la Cambra de Comerç
18/10/2022 -

Durant l’últim quadrimestre, de juny a setembre, un total de 18 joves de Borriana han passat a formar part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PIQO) a través de l’Antena Local de Borriana de la Cambra de Comerç de Castelló, i 49 s’han inscrit en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

El PIQO és un programa individualitzat i integral d’acompanyament per a joves menors de 30 anys, amb l’objectiu d’aconseguir la inserció en el mercat de treball o l’autoocupació, que consta de diversos eixos entre els quals està la formació, l’assessorament i la millora de les habilitats laborals.

Els 18 joves que ja formen part del programa poden optar a les diferents formacions oferides i beneficiar-se de tots els avantatges que ofereix aquesta iniciativa. Es tracta d’un programa cofinançat pel Fons Social europeu, en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil i per la xarxa de Cambres de Comerç.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha valorat “positivament” els resultats i ha destacat que, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, els joves de la localitat poden participar en les diferents accions d’ocupació, sense necessitat de desplaçar-se a Castelló”.

Per a la qual cosa, ha assenyalat, “reben atenció individual en l’Antena Local a Borriana, tant per a la inscripció en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil com per a l’orientació i la inscripció en el programa PIQO de les Cambres de Comerç”.

Es tracta d’oferir formació i a més, segons ha indicat Safont, “busquem acostar els joves al món empresarial oferint no sols habilitats i capacitats molt demandades per les empreses, sinó també amb la incorporació als serveis de la Cambra de Comerç que ofereixen una alta ocupabilitat”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Borriana i la Cambra de Comerç van subscriure un conveni de col·laboració el gener de 2019 per a comptar amb una Antena Local a la ciutat i poder prestar serveis i activitats per a ajudar a impulsar el teixit productiu del municipi i fomentar la creació d’ocupació i l’impuls empresarial”.

Des de la seua posada en funcionament, ha manifestat l’alcaldessa, s’ha aconseguit, implementar i consolidar diferents projectes i iniciatives, tant a nivell d’ocupació i formació com per a la promoció i el creixement del teixit empresarial de la localitat.

Entre els quals destaquen diverses accions com ara l’agència de col·locació, el servei de creació d’empreses i assessorament permanent, la formació dins del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PIQO), un pla de Consolidació Empresarial i altres accions formatives i d’assessorament de suport al teixit empresarial.

També es va posar en marxa conjuntament entre l’Ajuntament de Borriana i la Cambra de Comerç, l’App ‘Viu Borriana’, que des del seu inici al juliol de 2020 s’han registrat 118 empreses en l’aplicació i s’han publicat 63 ofertes comercials de la localitat.

L’App ‘Viu Borriana’ és una ferramenta de màrqueting per a tots els comerços de la ciutat que permet portar en el dispositiu electrònic tota l’oferta comercial de la localitat, l’agenda d’oci i la guia turística, així com l’actualitat de la ciutat de manera senzilla i personalitzada.

Del balanç d’activitats de l’últim quadrimestre, Maria Josep Safont també ha posat en valor que s’han realitzat 8 assessoraments sobre creació d’empreses i s’han resolt 7 consultes per part d’empreses de Borriana dins del programa Accelera Pime. A més s’han inscrit prop d’una vintena d’empreses a diferents cursos formatius dins del Programa de formació i assessorament.

L’Antena Local de la Cambra a Borriana ofereix els seus serveis i activitats en el primer pis de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària de Borriana cada dimarts i dimecres entre les 8h i les 14h per a impulsar el teixit productiu del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari