Torna a augmentar l'abandonament de voluminosos en la via pública a Borriana

Torna a augmentar l'abandonament de voluminosos en la via pública a Borriana
21/06/2020 -

La recollida de fem de residus sòlids urbans a Borriana, durant l’estat d’alarma per la Covid-19, ha variat depenent de la situació de confinament i les fases de la desescalada. Així, ha augmentat en un 7,8 per cent al mes de maig amb 1.138 tones respecte al mes d’abril que van ser 1.048 tones.

On més s’ha apreciat l’increment entre abril i maig ha sigut en la recollida de voluminosos, que ha crescut quasi més del doble, un 55,7%, ja que ha passat de 10.340 quilos a l’abril a 23.360 quilos al maig, amb 574 serveis.

En aquest apartat, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha subratllat que dels 574 serveis de recollida de voluminosos, un total de 260, és a dir el 45 per cent, han sigut abandonats en la via pública o en contenidors sense avisar el servei de recollida.
Sobre aquest tema ,Aparisi ha recordat que la Policia Local continua amb les indagacions pertinents sobre l’abandonament de voluminosos en la via pública i en els contenidors, per a descobrir les persones que realitzen la infracció, i ha recordat que l’incompliment de l’ordenança de convivència ciutadana es penalitza amb sancions econòmiques.

El responsable municipal de l’àrea de Serveis Públics ha reiterat que abandonar, deixar o tirar trastos està considerat, segons les ordenances municipals, “una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros”. Una mesura que va destinada a corregir “conductes incíviques en la ciutadania” que “lamentablement han crescut en les últimes setmanes”, ha lamentat, al mateix temps que ha apel·lat, una vegada més, a la “responsabilitat ciutadana”.

Així mateix, ha posat l’accent en el fet que “els mobles, electrodomèstics i trastos que sobren en una casa també sobren al carrer” i ha indicat que s’han de portar a l’Ecoparc municipal, o respectar els dies, horaris marcats i condicions per a depositar aqueixos objectes en la via pública”.

Segons es desprèn de l’informe de Fobesa sobre la recollida de residus urbans, que inclou els domèstics i també els procedents del xicotet comerç, hostaleria i restauració, la ciutadania ha incrementat al mes de maig, respecte a l’abril un 43,12 per cent l’ús del contenidor groc per a reciclar els seus envasos, i ha passat de 24.080 quilos a 42.340 quilos.

Pel que fa a la recollida de residus en els contenidors de paper i cartó (blau), ha augmentat un 15,2 per cent d’abril a maig, de 17.190 a 20.272 quilos, com a conseqüència “del gradual retorn a l’activitat comercial i, per tant, de la recollida del cartó porta a porta en els comerços del municipi”, ha assenyalat l’edil.

Per a Aparisi, “tot apunta al fet que es recicla més perquè es generen més residus en general” i considera que l’augment de l’ús del contenidor groc respon “a un increment del consum dins de les llars com a conseqüència del confinament de la població, i confirma la fortalesa del compromís ciutadà amb el medi ambient, fins i tot en situacions excepcionals com l’actual”.

Aparisi ha destacat que la recollida de residus és una de les activitats essencials en el municipi “que no ha cessat en cap moment” i ha aprofitat per a agrair el seu “excel·lent i silenciós treball” en aquests moments “difícils i complicats per a tots”.

Com desfer-se dels voluminosos

Finalment, ha recordat que les persones interessades a desfer-se de voluminosos han de cridar als telèfons 964 518 712 de via pública o al 964 536 761 de FOBESA per a indicar l’adreça i el nombre d’estris a retirar, que hauran de depositar a la porta de sa casa en l’horari i dates acordades, o s’han de dur a l’Ecoparc municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari