Ajuntament i col·lectius taurins es reuneixen perquè el bou torne a Borriana per la Misericòrdia

Ajuntament i col·lectius taurins es reuneixen perquè el bou torne a Borriana per la Misericòrdia
29/04/2021 -

L’Ajuntament i les comissions taurines i entitats col·laboradores en l’organització de les festes de la Misericòrdia s’han reunit per a treballar perquè els festejos taurins puguen tornar a Borriana per a les festes de setembre.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que “s’ha arribat a un consens perquè puguen tornar els actes taurins a les festes de la Misericòrdia, del 3 al 12 de setembre, sempre que la situació sanitària del moment ho permeta”.

Per a la qual cosa s’han estudiat tres possibles escenaris per a les celebracions taurines, sense descartar l’opció de poder fer-los al carrer, però valorant també altres possibilitats com la d’un recinte tancat o una plaça portàtil, a costa de la situació pandèmica i a l’espera de la publicació de la normativa de la Generalitat en aquesta matèria. Referent a això, quant a les possibilitats plantejades, els col·lectius s’han mostrat interessats a celebrar els actes amb independència de l’escenari físic que finalment es decidisca per a realitzar-los.

En la reunió, a més, s’ha presentat el disseny dels corrals que l’Ajuntament licitarà per a comprar-los i que estaran formats per mòduls perquè puguen ser utilitzats pels diferents barris. Durant els anys anteriors era habitual llogar-los, però amb el pressupost no gastat aquest any a causa de la pandèmia s’ha optat per realitzar aquesta inversió per a l’estructura dels recintes taurins.

Així mateix, Monferrer ha agraït a les comissions i als col·lectius taurins i festers la seua col·laboració i suport a les propostes de l’Ajuntament, i ha subratllat l’aposta del consistori per “reactivar les festes taurines quan siga possible”. Per això, s’han emplaçat a tindre una pròxima reunió a finals de maig, quan ja es coneixeran més detalls del reglament taurí que prepara la Generalitat, per a tornar a avaluar la situació i continuar treballant en el retorn dels bous per la vila a les festes de la Misericòrdia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari