El Vaixell de rescat SEA-EYE 4 salpa de Port de Borriana per a la seua primera missió

El Vaixell de rescat SEA-EYE 4 salpa de Port de Borriana per a la seua primera missió
10/05/2021 -

El nou vaixell de rescat SEA-EYE 4 de l’organització alemanya Sea-Eye e.V., ha salpat aquest dissabte per a la seua primera missió a la mar Mediterrània central. L’embarcació, que va arribar l’1 de maig a Port de Borriana, va estar realitzant els últims preparatius per poder abordar la tasca humanitària de manera eficient i integral.

En l’últim mig any, Sea-Eye e.V. va reconstruir el vaixell en una drassana a Rostock, Alemanya. Es tracta d’una embarcació de 55 metres de longitud que servia anteriorment com vaixell d’aprovisionament. Les profundes transformacions realitzades el converteixen en un navili amb condicions òptimes per complir les tasques d’un vaixell de rescat. Un vaixell ampli amb equip tècnic modern i que compta amb una gran infermeria al seu interior. A més, per a realitzar els rescats, el SEA-EYE 4 disposa de dues llanxes ràpides per apropar-se a les persones en perill, distribuir armilles salvavides i així poder evacuar.

Només en aquest any 2021, almenys 616 persones s’han ofegat fugint de la persecució i la fam a través del Mediterrani. Els estats de la UE segueixen optant per mirar cap a un altre costat, deixant que éssers humans s’ofeguen, així com donant suport a la mal anomenada “guardacostes” de Líbia, negant-los els drets a persones que busquen refugi. Amb el SEA-EYE 4, l’organització Sea-Eye e.V. s’oposa a la mort en la ruta de fugida més perillosa del món, i actua salvant tantes vides com siga possible.

L’ALAN Kurdi, segon vaixell de l’organització Sea-Eye eV, el nom homenatja el nen de dos anys que es va ofegar a la Mediterrània el 2015 i la imatge va fer la volta al món, arribarà la setmana que al port de Borriana per fer treballs en la drassana.

L’Aurora – Grup de Suport, col·lectiu borrianenc de suport a les ONG ha estat col·laborat amb aquesta entitat humanitària, buscant allotjaments, subministraments, ajudant amb la intermediació administrativa així com coordinant l’atenció a mitjans de comunicació, tan locals, autonòmics i nacionals. Aprofiten l’ocasió, per a mostrar els seus millors desitjos a la tripulació de l’SEA-EYE 4 a la primera missió de rescat d’aquest navili. A més, fan una crida a la ciutadania a col·laborar, tan donant a les diferents entitats, com informant-se i d’aquesta manera, ajudar a combatre els rumors racistes i aporòfobes, que des de partits polítics i personalitats es llancen contra persones que fugen intentant salvar les seues vides.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari