Burriana aprovarà en Ple la ubicació de la nova depuradora

Burriana aprovarà en Ple la ubicació de la nova depuradora
31/01/2024 -

L’Ajuntament de Burriana aprovarà en el següent Ple Ordinari, que se celebrarà l’1 de febrer, la ubicació de la nova depuradora. La infraestructura suposarà la major inversió de la Generalitat Valenciana en la història del municipi amb un cost del voltant de 35 milions d’euros i comptarà amb l’última tecnologia per a garantir el tractament adequat d’aigües residuals i la reutilització d’estes aigües, per a l’ús de reg en l’agricultura, convertint a Burriana en una localitat més ecològica i sostenible.

La nova depuradora es construirà en una parcel·la situada en els camins Llombai i la Pedrera, lluny de la costa i del nucli urbà, situada sobre uns terrenys de 35.025 metres quadrats d’extensió. Recentment, en la visita de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, al municipi va anticipar que, atés que s’ha iniciat el procés de licitació del projecte, l’estimació és que a la fi de 2025 puguen començar les obres amb un termini d’execució aproximat de 24 mesos.

Actual depuradora

L’actual depuradora, construïda en 1982 en la zona de la Serratella-Los Arcos, ha sigut sotmesa a reparacions periòdiques que no han permés resoldre els problemes, tant d’avaries com de males olors. La construcció de la nova depuradora permetrà el desenvolupament de la costa sud de Burriana, històricament abandonada, així com de nous projectes urbanístics, garantint el tractament adequat d’aigües residuals i reutilitzant estes aigües per a l’ús de reg en l’agricultura.

“Burriana fa un pas més per a comptar amb l’última tecnologia en la reutilització d’aigües residuals, que suposarà situar a la ciutat a l’avantguarda en sostenibilitat, ecologia i economia circular en el tractament d’aigües”, ha explicat l’alcalde Burriana, Jorge Monferrer qui ha avançat que “el pròxim Ple Ordinari servirà perquè els ciutadans de Burriana coneguen de primera mà que formacions polítiques de Burriana secunden o rebutgen la major inversió de la Generalitat en la història del municipi, així com donar solució a una reivindicació dels veïns la zona de la Serratella-Los Arcos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari