Borriana aposta per la recerca d’ocupació amb la primera edició del programa Vives Emplea Saludable d’Acció contra la Fam

Borriana aposta per la recerca d’ocupació amb la primera edició del programa Vives Emplea Saludable d’Acció contra la Fam
03/09/2022 -

Borriana finalitza amb èxit la primera edició del programa Vives Emplea Saludable per a persones desocupades del municipi que han millorat les seues possibilitats de trobar un treball amb la seua participació en el nou programa innovador i gratuït d’Acció contra la Fam, en què col·labora l’Ajuntament de Borriana.

Aquest programa té com a objectiu ajudar persones en situació de vulnerabilitat a accedir al mercat laboral i, alhora, promoure hàbits de vida saludables. Els requisits per a participar són estar inscrit com a demandants d’ocupació, tindre motivació i ganes de comprometre’s.

Fins al moment el programa es desenvolupava en un format que no incloïa la perspectiva de salut i malgrat que els resultats també eren favorables certament els d’aquesta primera edició del Vives Emplea Saludable els ha superats. Així ho confirmaven a les regidors responsables, Maria Romero i Esther Meneu, les responsables d’Acció contra la Fam, Dolores Marco, Sara Martínez i Seila Fernández en la reunió de seguiment del programa. Les xifres d’ocupabilitat d’aquesta primera edició són de 15 persones, cosa que va suposar un 60% dels assistents, a la qual cosa cal sumar-li el fet d’haver obtingut una valoració d’excel·lent per part dels usuaris, que va assolir el 4,8 sobre 5.

Les regidores de Serveis Socials i Ocupació, Esther Meneu, i d’Igualtat i Inclusió, María Romero, han valorat que els resultats d’aquesta primera edició “parlen per ells mateixos”, ja que “el programa ha sigut un èxit no sols a nivell laboral o formatiu, sinó també a nivell emocional i de salut, perquè 25 persones de la localitat han aconseguit reil·lusionar-se i activar-se físicament i sentir-se acompanyades en un temps d’incertesa màxima”.

Una altra qüestió que han destacat Meneu i Romero és “el suport social que ha suposat el programa per a les persones participants, ja que també s’ha facilitat a les persones que ho han necessitat targetes per a alimentació o mitjans telemàtics per a seguir amb la formació”.

Vives Emplea Saludable

El programa Vives Emplea Saludable compta amb la col·laboració de diferents empreses, professionals i persones expertes en matèria d’ocupació i salut. El seu objectiu és el reforç i l’enfortiment de les competències professionals i l’acompanyament en el procés de busca d’ocupació. Tot això a través d’un enfocament de vida saludable i una modalitat mixta de presencialitat i contacte virtual sense que l’accés digital siga un impediment, perquè el projecte compta amb la possibilitat d’oferir ajuda en aquest sentit.

En cada programa es formen equips de treball de 25 persones i, a través d’un procés participatiu i transformador, es treballa en dos eixos principals: potenciar i millorar habilitats personals i competències professionals, i promoure hàbits de vida saludable, amb els quals les persones participants milloren el seu estat de salut física, mental i emocional, i augmenten així la seua motivació i multipliquen les seues oportunitats de trobar i/o mantindre una ocupació.

Entre les activitats previstes, cal destacar sessions específiques de competències digitals, sessions d’activitat física grupal, contactes directes amb empreses, visites a negocis i realització de tallers amb responsables de recursos humans; tallers oferits per professionals de l’ocupabilitat i la salut, i la participació en esdeveniments d’ocupació, fòrums i trobades.

La Fundació Acció Contra la Fam, amb la qual l’Ajuntament de Borriana té subscrit un conveni de col·laboració, ja està recaptant possibles participants per a una nova edició que donarà principi a la fi de setembre. Les persones interessades a participar poden inscriure’s en .

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari