Borriana celebra Sant Antoni 2023 amb cercaviles, la dansà, la foguera i la cagà del manso

La festa se celebrarà el diumenge 22 de gener tant en el Port de Borriana com en la resta de la ciutat

Borriana celebra Sant Antoni 2023 amb cercaviles, la dansà, la foguera i la cagà del manso

Borriana s’omplirà de festa en honor als animals el pròxim 22 de gener amb la celebració de Sant Antoni 2023. Una festa molt arrelada en la localitat en la qual no faltaran les cercaviles, la dansà i el ‘bureo’ de Sant Antoni, la foguera i la cagà del mans, tal com ha anunciat el mateix ajuntament.

La cita serà diumenge que ve, 22 de gener, a partir de les 09.00 hores del matí en el Port de Borriana, amb la concentració de cavallistes que participaran en les cercaviles i homenatges a Sant Antoni al llarg de la jornada. A les 09.30 hores s’iniciarà el tradicional esmorzar, en el qual participaran l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer; i les Reines Falleres de 2023, Silvia Navarro i Maria Olivas.

A les 11.30 hores serà la missa en la parròquia del Port i, posteriorment, començarà la desfilada de les mascotes, que passaran per l’avinguda de la Mediterrània, avinguda Jaime Chicharro, carrer del Migjorn, carrer Juan Sebastián Elcano, carrer els Columbrets, avinguda Jaime Chicharro i avinguda de la Mediterrània, finalitzant a l’Església del Port, on es realitzarà el repartiment dels rotllos de Sant Antoni.

D’altra banda, a les 11.00 hores, la terrassa Payà tindrà la IX edició de la cagà del manso, organitzada per l’associació cultural Jóvens del Bou, amb esmorzar popular, jocs per a xiquets i xiquetes i un sorteig de 1.000 euros i més de 30 regals.

Un manso serà qui decidisca el sorteig, defecant en una de les parcel·les que es dibuixaran en el recinte barrat del pàrquing de la terrassa Payà. El premi consisteix en 1.000 euros en metàl·lic per a la persona afortunada que tinga la papereta, numerada i adquirida prèviament per 5 euros, que coincidisca amb la parcel·la premiada, i per als quals no hagen sigut agraciats, entre tots els participants es realitzaran sortejos d’altres regals, segons ha avançat el consistori.

A les 18.00 hores en la plaça Major, les persones que vulguen participar en la cercavila es reuniran i participaran en la posterior dansà i ‘bureo’ que tindrà lloc, en aquest cas, en la plaça de la Mercè i organitzat pel Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla. La dansà avançarà fins a la plaça de Josep Iturbi, on s’encendrà la foguera de Sant Antoni i es ballarà el fandango final al seu voltant.

Així mateix, a partir de les 18 hores en la plaça Major s’iniciarà el recorregut habitual de la cercavila de mascotes en honor a Sant Antoni, pels carrers Major, la Puríssima, Sant Xotxim, Sant Vicent, el Pla, la Tanda, Martí de Viciana, Tarancon, l’Escorredor, Verge del Cap, Arbrets, Canalejas, Soledad, plaça els Monges, el Raval, el Pla, Barranquet, la Mercè, Sant Isidre, Sant Serapi, Beata Mariana, Ausiàs March i Sant Pere Pasqual, finalitzant en la plaça de la Mercè, on novament els animals seran beneïts i es repartiran centenars de rotllos a les persones assistents.

Finalment, tindrà lloc un ‘bureo’ en la plaça de Josep Iturbi, amb música de rondalla, jotes, seguidilles i fandangos. Amb aquest acte es tancarà la tradicional celebració de Sant Antoni 2023 a Borriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari