Borriana crea un grup de suport de persones LGTBI+ després de les jornades 'Celebrant la Diversitat 2021'

En el vermut literari al Jardí Arqueològic de la CMC Mercé que va congregar a una vintena de persones

Borriana crea un grup de suport de persones LGTBI+ després de les jornades 'Celebrant la Diversitat 2021'
02/07/2021 -

Amb un vermut literari i la proposta de creació d’un grup de suport de persones LGTBI+ de Borriana han finalitzat les activitats de les jornades ‘Celebrant la Diversitat 2021’ organitzades per l’Ajuntament de Borriana a través de les regidories de Cultura i Igualtat.

La trobada, que va tenir lloc al Jardí Arqueològic de la CMC Mercé, va congregar a una vintena de persones que van poder debatre sobre la situació del col·lectiu LGTBI+ en el municipi i en general, i al mateix temps comentar el llibre de Fani Gran ‘Jo sóc així i això no és un problema’.

La trobada va comptar amb la presència de representants de les associacions Queer Fest de Castelló i Castelló LGTBI així com membres del Club de Lectura Feminista de Borriana i la regidora d’Igualtat, Maria Romero.

Totes les persones assistents van coincidir en la importància i necessitat de disposar d’espais de suport i ajuda mútua que permeten a les persones LGTBI+ trobar referents i sentir suport.

En aqueixa línia Maria Romero va explicar que varies persones li havien traslladat aqueixa necessitat i recalcava que “hui a Borriana les persones LGTBI encara no troben la confiança suficient per a viure amb total llibertat la seua identitat sexual o significar-se en la reivindicació dels seus drets”, i va posar de clar exemple l’acte de robatori de la bandera LGTBI del passat dimecres, per la qual cosa considera important, “seguir amb campanyes específiques”.

Des de les associacions van explicar la importància de seguir vindicant drets i també de tenir espais de trobada on compartir amb persones que tenen les mateixes inquietuds.

Concretament, el col·lectiu Castelló LGTBI va exposar l’exemple d’altres municipis com la Vall d’Uixó que havien conformat grups de suport, que van començar amb solament 4 persones i ara conformen un nodrit grup.

En la jornada, ha declarat la regidora d’Igualtat, es va concloure “llançar la proposta pública de fer un grup de suport que simplement consisteix en unes persones que es troben esporàdicament per a tractar allò que tenen en comú i donar-se suport. Sobre aquest tema ha informat que les persones interessades poden dirigir-se a la unitat d’igualtat de l’Ajuntament de Borriana o bé contactar a través de correu igualtat@burriana.es, el whatsapp 691 67 42 29, l’instagram @borrianaigualtat, o el compte de facebook @igualtatborriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari