Borriana nomena Geganters d’Honor 2021 Vicente Diago i Pascual Xiva per la seua contribució a l'impuls dels Aplecs de Gegants i Cabuts

Amb aquest acte honorífic es clausuren les exposicions pel XIV Aplec, que han tingut una excel·lent acollida entre la població

Borriana nomena Geganters d’Honor 2021 Vicente Diago i Pascual Xiva per la seua contribució a l'impuls dels Aplecs de Gegants i Cabuts
03/05/2021 -

Borriana ha nomenat aquest cap de setmana com Geganters d’Honor 2021 Vicente Diago Bodí i Pascual Xiva Sanchis, per la seua contribució a l’impuls dels aplecs de Gegants i Cabuts de la ciutat amb el seu suport a l’organització o a la restauració de les figures, respectivament.

Amb aquest acte de lliurament dels premis, que han sigut dissenyats per l’artista borrianenc Juan Poré, s’han clausurat les dues exposicions, de gegants i cabuts de les comarques de Castelló i de fotografies dels últims tretze anys de trobades, amb les quals s’ha celebrat enguany el XIV Aplec de Gegants i Cabuts, a causa de l’adaptació a la situació sanitària.

L’homenatge ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; del regidor de Cultura, Vicent Granel; del president de la Federació de Nanos i Gegants de la Comunitat Valenciana, Carles Martí, i del president de la Colla de Gegants i Cabuts, Enrique Lloret.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa ha subratllat el treball dels homenatjats en pro de la conservació de la festa, ja que, com ha assegurat, “és gràcies a persones com les premiades que aquesta tradició ha arribat fins als nostres dies”. Així mateix, ha expressat el seu desig que l’any que ve, 2022, “puguem tornar a vore ballar els gegants i cabuts pels carrers de Borriana, acompanyats dels xiquets i les xiquetes”.

A més, Safont ha agraït a la Colla de Gegants i Cabuts, organitzadors de l’aplec, “el seu treball per a adaptar l’Aplec a les circumstàncies sanitàries que patim”. També ha posat en valor el seu esforç, “han fet un treball espectacular, adaptat en aquesta ocasió a les circumstàncies sanitàries, per la qual cosa cal valorar l’esforç que han realitzat tant en l’organització com en el muntatge, en el control d’aforaments o en la coordinació amb tots els municipis participants en l’exposició”.

Per part seua, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha volgut destacar “l’excel·lent acolliment que ha tingut aquest Aplec adaptat entre la població de Borriana” que s’ha acostat fins a la CMC la Mercè a contemplar les dues exposicions, obertes al públic des del 23 d’abril.

El XIV Aplec

El claustre de la CMC la Mercè ha acollit la mostra de fotografies ‘2007-2020: tretze anys d’aplecs de Gegants i Cabuts a Borriana’ en la qual han col·laborat amb la cessió d’instantànies l’Ajuntament de Borriana, elperiodic.com, Alberto Navarro, Guillermo Piquer i Miquel Gómez.

A la mostra, l’ha acompanyada una altra exposició, la de ‘Gegants, cabuts i bestiari de les nostres comarques’ en la qual han participat les figures de Borriana, Castelló, Vila-real, la Vall d’Uixó, Almassora, Benicàssim, Onda, Nules, Artana, Moncofa, l’Alcora i Faura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari