Borriana recull l'opinió dels veïns i veïnes de la ciutat per al desenvolupament del Pla Local de Residus

Borriana recull l'opinió dels veïns i veïnes de la ciutat per al desenvolupament del Pla Local de Residus
02/02/2021 -

L’Ajuntament de Borriana està arreplegant l’opinió dels veïns i les veïnes de la ciutat a través d’enquestes per a tindre-les en consideració per al desenvolupament del Pla Local de Residus (PLR) de Borriana, segons ha indicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Amb l’horitzó de 2022, ha destacat Arnandis, l’Ajuntament de Borriana s’ha marcat com a repte en matèria de residus augmentar “considerablement” el reciclatge, amb la intenció de l’“ambiciós objectiu de recuperar el 70 per cent dels residus del municipi”.

Per a la qual cosa, ha manifestat el regidor, el consistori preveu tindre redactat el Pla Local de Residus enguany, que serà “el full de ruta per a aconseguir els objectius marcats per la normativa autonòmica, estatal i europea”. En aquests moments, ha assegurat, “estem en la fase d’estudi, d’elaboració dels informes de situació de les necessitats i recollint les propostes de la ciutadania”.

El Pla Local de Residus de Borriana, ha explicat Arnandis, definirà les línies estratègiques de futur en la matèria, per a “desenvolupar un pla de treball per als pròxims anys amb la finalitat de reduir la quantitat de residus generats, i millorar la coordinació entre els agents i entre les actuacions a fi d’aconseguir els resultats esperats de la forma més eficient possible”.

Les accions que haurà de posar en marxa el consistori en els pròxims anys “permetran quantificar les accions i dissenyar-les de manera temporalizada per a complir amb el que s’estableix anualment”, ha assegurat.

Així mateix el PLR permetrà “millorar l’efectivitat dels recursos i generarà un estalvi econòmic, al mateix temps que ajudarà a augmentar el grau de sensibilització i participació de la població en general i dels agents implicats, amb la finalitat d’incorporar noves actituds i mecanismes en les estratègies de prevenció de residus, tant a nivell organitzatiu com a nivell d’hàbits del ciutadà”.

En aquest sentit, Arnandis ha subratllat que la prevenció de residus “requereix la implicació de tots els actors: ciutadans, comerços, empreses, associacions, administracions, etc”. Ara és necessari “planificar, establir objectius i indicadors, així com aplicar una estratègia a mitjà i llarg termini que permeta aconseguir la participació i la sensibilització dels diferents agents, a fi d’aconseguir els objectius de reducció de residus plantejats”.

La ciutadania pot participar i respondre a l’enquesta de participació a a través de l’enllaç:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=usc6zp6f4emakv-8znhtzjvvurb4zdnmvbfqi-vhmbnuofo4tusxmepzmtc0tkjom1nytkxjovpqri4u

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari