Borriana renova part del parc mòbil de la Policia Local de Borriana amb cinc nous vehicles patrulla híbrids

Quatre vehicles tipus SUV patrullers i un altre dotat d’un kit per al trasllat de detinguts, tots de tecnologia híbrida

Borriana renova part del parc mòbil de la Policia Local de Borriana amb cinc nous vehicles patrulla híbrids
12/07/2021 -

La Policia Local de Borriana ha presentat avui cinc nous vehicles patrulla híbrids que renoven part del seu parc mòbil totalment equipats per a les funcions de seguretat, d’emergències, de trànsit i de seguretat viària, així com per a la policia de proximitat (Prevenpol), que milloren les ferramentes a disposició dels agents per a desenvolupar amb major seguretat les seues responsabilitats.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, com a responsable de Seguretat, juntament amb el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, i l’inspector responsable del departament de logística, Javier Santolaya, han presidit aquest matí a la plaça Major, la recepció de les noves incorporacions a la flota de vehicles, “que estem renovant a mesura que es necessita, però sempre ja amb cotxes ecològics, més respectuosos amb el medi ambient”.

Es tracta de quatre vehicles patrullers tipus SUV, marca Toyota CH-R, i un vehicle monovolum, marca Toyota Prius+, equipat amb un kit per al trasllat de detinguts. Tots els vehicles són de tecnologia híbrida (elèctrics i gasolina) més respectuosos amb el medi ambient, per a la reducció d’emissions contaminants.

L’alcaldessa ha emmarcat aquestes adquisicions en la “renovació contínua i necessària del parc mòbil i d’instruments tècnics d’última generació per a un millor exercici de les tasques que la Policia Local té encomanades”,que estem renovant progressivament, i ja sempre amb cotxes ecològics, més respectuosos amb el medi ambient» i seguint amb “el model de ciutat verda i sostenible en què treballem, amb vehicles híbrids i respectuosos amb el medi ambient”.

Sobre aquest tema, tant Maria Josep Safont com el comissari en cap de la Policia Local han subratllat que es tracta de continuar millorant els mitjans per a vetlar per la seguretat de la ciutadania, “gràcies a aquest equipament, els agents de la Policia Local disposen de millors ferramentes per a desenvolupar amb major seguretat les seues responsabilitats”, han argumentat, perquè “és important tant per a la ciutadania com per als agents, que fan una importantíssima labor, perquè puguen exercir la seua funció de la millor manera possible, especialment en les circumstàncies que estem vivint”.

Segons han explicat, suposa la renovació de la flota dels vehicles que diàriament patrullen, raó per la qual “acumulen una gran quantitat de quilòmetres i es fa necessària la renovació de forma periòdica”. Amb aquest nou contracte de rènting, “realitzem una important renovació del parc mòbil i actualitzem els vehicles per a una funció tan important com és la seguretat de la ciutat”, han assegurat Safont i Català.

Per aquest motiu, els vehicles han sigut adjudicats per un període de quatre anys a la mercantil Transtel SA, després del corresponent procediment per al seu subministrament, per un import anual de 64.425,24 euros (IVA inclòs) i amb una previsió de quilometratge de 160.000 km per a cadascun durant els quatre anys de vigència del contracte.

A més, l’adjudicatària abonarà a l’Ajuntament la quantitat de 0,10 euros/km per cada km de menys recorregut als previstos. En cas d’excés de quilometratge no s’abonarà per part de l’Ajuntament cap quantitat addicional a l’adjudicatària. És de ressenyar que el manteniment d’aquests vehicles es podrà realitzar a la ciutat de Borriana.

Característiques

Els nous vehicles incorporen tecnologia lumínica d’última generació per a augmentar la visibilitat en la realització de controls, cosa que, alhora, incrementa la seguretat tant per als agents que el realitzen com per als vehicles que circulen en les proximitats. Al seu torn, compten amb un kit en forma d’oficina mòbil que facilita i agilita els tràmits i diligències que poden realitzar-se des del mateix vehicle sense necessitat de desplaçar-se a la Prefectura de Policia. Així mateix, incorporen mobiliari per a la recepció i trasllat de documentació, material que puga ser necessari en controls i dispositius puntuals i tot el necessari per a poder instruir diligències en el mateix automòbil.

A més, dos dels vehicles tenen un panell lluminós tipus led a través del qual es podran llançar missatges amb destinació a conductors i usuaris de la via. També incorporen un equip de megafonia a través del qual es poden llançar missatges d’àudio, gravats o en directe. Igualment disposen de material per a senyalització circumstancial, extintors, martell per al trencament de llunes en cas d’emergència, equip digital de radiocomunicacions, sistema de geoposicionament, sistema d’avís automàtic d’emergència i dispositius de seguiment i fiscalització de rutes.

Les patrulles comptaran en breu amb tauletes electròniques que disposaran d’accés al nou sistema de gestió de la Policia Local de Borriana, a través de les quals els i les agents podran realitzar consultes a les bases de dades de la Policia Local, a més de poder realitzar els tràmits adequats que corresponguen en cada intervenció sense que resulte necessari desplaçar-se a les dependències policials, amb l’increment de la presència policial en la via pública i descarregant de tasques la sala de comunicacions del cos policial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari