Borriana sol·licitarà l'11 d'octubre com a no lectiu en els centres escolars per les Falles 2021

Borriana sol·licitarà l'11 d'octubre com a no lectiu en els centres escolars per les Falles 2021
16/07/2021 -

L’Ajuntament de Borriana sol·licitarà a la Conselleria d’Educació que el dia 11 d’octubre d’enguany siga no lectiu a la ciutat de manera extraordinària per la celebració de les Falles 2021 del 8 al 12 d’octubre, segons ha anunciat el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, després de plantejar la proposta en la reunió telemàtica del Consell Escolar Municipal (CEM) celebrat hui.

Monferrer ha explicat que en la reunió s’ha acordat amb el consens majoritari dels centres escolars del municipi incloure per al pròxim curs 2021-2022 com a dia no lectiu l’11 d’octubre, a suggeriment de la Junta Local Fallera de Borriana, qüestió que suposa sol·licitar a la Conselleria d’Educació aquesta alternativa a canvi d’incloure com a dia lectiu el dilluns de Sant Vicent, últim dia de les vacances de Pasqua.

Cal recordar que el regidor d’Educació va plantejar a tots els centres educatius fa tres setmanes aquesta possibilitat per a conéixer “el parer de la comunitat educativa de cada centre”, és a dir, dels equips directius, claustres, consells escolars, AMPA, i alumnat per a poder-la traslladar al Consell Escolar Municipal i, així, “actuar en conseqüència”.

Així doncs, en la reunió presidida per J. Ramon Monferrer s’ha acordat també establir els tres dies no lectius de caràcter local que conformen el calendari escolar de tots els centres educatius situats en el municipi durant el pròxim curs acadèmic 2021-2022. Sobre aquest tema, ha aclarit, les dates no lectives de lliure disposició municipal a Borriana seran les habituals, “els tres dies previs a la festivitat de San José, 16, 17 i 18 de març de 2021”, a més de les festes locals els dies 8 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, i 3 de febrer, Sant Blai.

El regidor d’Educació ha aprofitat per a agrair a les persones presents, com a representants de tots els sectors educatius, “l’esforç i la dedicació que ha significat per part de la comunitat escolar mantindre la normalitat durant tot el curs en els col·legis i instituts”. Pel que, més enllà de la funció formativa, els centres escolars han desenvolupat “un paper clau des del punt de vista social i sanitari en el control de la pandèmia, especialment durant curs 2020-21, no estant exempts de les seues conseqüències”.

Calendari escolar 2020-2021

El calendari escolar de la Comunitat Valenciana publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic, contempla l’inici del curs escolar en funció de les etapes educatives.

El dimecres 8 de setembre s’iniciarà el curs escolar 2021-2022 per a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i cicles de grau mitjà i superior d’FP, i les classes finalitzaran el divendres 17 de juny de 2022 en ESO, Batxillerat i FP, i el dimarts 21 de juny en el cas d’Infantil i Primària.

Quant al calendari de la resta d’ensenyaments, tant l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica com també el de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat començaran les classes el dimecres 15 de setembre. En el primer cas, acabaran el curs el 17 de juny i en el segon cas, el dimecres 22 de juny.

En Formació de Persones Adultes l’inici de curs serà el 20 de setembre i la seua finalització el 17 de juny. En ensenyaments esportius i artístics de règim especial es proposa l’inici de les classes el dimecres 22 de setembre i la seua finalització el 16 de juny. A les Escoles Oficials d’Idiomes les classes arrancaran el dilluns 27 de setembre i finalitzaran el dilluns 27 de juny.

Vacances i dies festius

Quant a les vacances escolars en la Comunitat Valenciana, s’han establit els períodes de vacances de Nadal, del 23 de desembre al 7 de gener tots dos inclosos i de Setmana Santa, del dijous 14 al dilluns 25 d’abril, també els dos inclosos.

Així mateix, seran dies festius en la Comunitat Valenciana el dimarts 12 d’octubre, el dilluns 1 de novembre, el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre, i també el divendres 24 de juny. A partir d’ací, cada ajuntament incorpora tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en el cas que un o els dos dies que els toca a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però en aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en el cas que se sol·licite, sol establir-se acurtant un dia les vacances de Nadal o Pasqua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari