Burriana aprova la ubicació definitiva de la nova depuradora i la cessió del CEE Hortolans per a la seua futura remodelació

La sessió plenària ratifica la incorporació de l’edil de Compromís, Carla Gascó, que entra després de la renúncia per motius de personals i laborals de l’exportaveu Vicent Granel

02/02/2024 -

L’Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple per majoria la ubicació definitiva per a la construcció de la nova depuradora en el municipi. Finalment, se situarà en els camins Llombai i la Pedrera, lluny de la costa i del nucli urbà, situada sobre uns terrenys de 35.025 metres quadrats d’extensió. La infraestructura suposarà la major inversió de la Generalitat Valenciana en la història del municipi amb un pressupost d’al voltant de 35 milions d’euros i comptarà amb l’última tecnologia per a garantir el tractament adequat d’aigües residuals i la reutilització d’aquestes aigües, per a l’ús de reg en l’agricultura, convertint a Borriana en una localitat més ecològica i sostenible. Està previst que atés que s’ha iniciat el procés de licitació del projecte es puguen començar les obres a la fi de 2025 amb un termini d’execució aproximat de 24 mesos.

D’altra banda, s’ha aprovat l’acceptació demanial per l’Excma. Diputació Provincial de Castelló en favor de l’Ajuntament de Burriana de l’immoble del Centre d’Educació Especial Públic denominat Pla D’Hortolans com a requisit previ per a poder escometre les futures obres de remodelació del centre educatiu. Així mateix, s’ha prorrogat el contracte del servei de neteja dels col·legis públics, piscina municipal coberta i dependències municipals de Borriana. A més, la sessió plenària ha ratificat la incorporació de l’edil de Compromís, Carla Gascó, que entra en el grup municipal després de la renúncia per motius de personals i laborals de l’exportaveu Vicent Granel.

Durant la sessió plenària s’han aprovat quatre mocions, la primera en defensa de la llibertat fiscal de les empreses per a protegir les companyies que van fugir de Catalunya durant el procés i que ara tenen seu en la Comunitat Valenciana. La segona iniciativa que ha tirat avant és per a defensar el Centre Ceràmic Logístic del Grup STN que representa un projecte d’inversió estratègica sostenible d’un sector vital per a Burriana, enfront del parc fotovoltaic denominat Llaurada Sola que amenaça el projecte. En aquest sentit, també s’ha aprovat una Declaració Institucional per-totes les formacions polítiques per a defensar al sector citrícola i una iniciativa per a recuperar el Dret Civil Valencià secundada per PP, PSPV i Compromís.

L’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, en referència a la incorporació de l’edil de Compromís, Carla Gascó, li ha desitjat “sort i encert en el seu nou paper representant als ciutadans de Burriana”. Després de l’aprovació definitiva de la ubicació de la depuradora i la cessió de l’immoble del Centre d’Educació Especial Públic denominat Pla D’Hortolans per a la seua remodelació, l’alcalde ha destacat que “aquest equip de Govern segueix el seu camí per a transformar la ciutat i posar en marxa inversions importants en el municipi”. Finalment, Monferrer ha agraït “a l’oposició que haja abandonat l’abstenció i els dubtes sobre la depuradora”, al mateix temps que els ha allargat la mà per a “altres projectes importants per al desenvolupament turístic de Burriana com són l’Arenal i el desastre de Sant Gregori”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari