Borriana busca la fórmula per a curar els oms del Clot afectats per la grafiosi

L’Ajuntament ha aprovat un nou estudi dels arbres del Clot per a evaluar la seua situació i la manera de tractar-los

Borriana busca la fórmula per a curar els oms del Clot afectats per la grafiosi
16/12/2022 -

L’Ajuntament de Borriana busca noves fórmules per a tractar els oms afectats per la grafiosi en el Clot de la Mare de Déu. Tant és així que la Junta de Protecció del Paratge Natural Municipal ha aprovat la proposta del regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, perquè es realitze un nou estudi dels arbres, sobretot oms afectats per la grafiosi, per a la seua avaluació i tractament, a més de per al seu control, tala i repoblació. Tan sols falta que l’informe es trasllade a la pròxima reunió de la Junta i que s’aprove i adjudique.

En la Junta celebrada aquesta setmana presidida per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor de l’àrea ha donat compte del contingut del Projecte bàsic d’actuacions de regeneració ambiental incloses en el Pla especial de protecció del paratge natural municipal del Clot de la Mare de Déu a Borriana, cofinançat amb els fons europeus FEDER dins de l’estratègia Edusi, i que inclou la regeneració d’un ullal, una àrea recreativa, el condicionament de l’itinerari, senyalització general, una aula de Natura i la regeneració del bosc de ribera.

També ha fet partícip a la Junta del desenvolupament del projecte modificat de construcció de la passarel·la fixa per als vianants amb accés restringit a vehicles en el Clot, així com els problemes que van ocasionar les recents pluges, emportant-se part dels treballs de preparació inicials de la passarel·la, no obstant això, segons ha indicat Arnandis, s’han représ i calcula que, “si tot va desenvolupant-se en els terminis previstos, per al mes d’abril estarà finalitzada”.

Igualment, s’ha informat la Junta del calendari de proves esportives previstes fins al moment en l’àmbit del Paratge Natural Municipal del Clot de la Mare de Déu durant l’any vinent 2023, en concret la Maraclot el dia 4 de juny i la Volta al Clot el dia 12 d’agost.

Finalment, Arnandis ha explicat les actuacions que realitza en el Paratge Natural el servei de manteniment i conservació que desenvolupa la mercantil Solucions Ambientals Castelló SL, amb un contracte específic per al Clot separat del general del municipi.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que en aquest moment els treballs “estan centrats en la poda i sanejament de l’arbratge, ja que a causa de les pluges i al vent, existeix perill de caiguda de branques”. També s’està actuant, ha assegurat, “en la neteja del llit i la ribera, sobretot en la retirada de plàstics, tot això seguint les pautes marcades per l’Ajuntament i deixant-lo tot més silvestre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari