Burriana rehabilitarà la Façana del Teatre Payà i millorarà l'entorn de la Font del Vi

Estes dos actuacions urbanístiques s’emmarquen dins del Pla Impulsa de la Diputació de Castelló

Burriana rehabilitarà la Façana del Teatre Payà i millorarà l'entorn de la Font del Vi
16/05/2024 -

L’Ajuntament de Burriana, a través de les regidories d’Urbanisme i Via Pública, han anunciat una inversió de prop de 350.000 euros per a la rehabilitació del Teatre Payà i la posada en valor de l’entorn de la Font del Vi, recentment declarada com a Festa d’Interés Autonòmic. Unes actuacions que es realitzaran gràcies al Pla Provincial d’Obres i Servicis 2024-2025, conegut com ‘Diputació Impulsa’. El Pla Impulsa, desenvolupat per la primera Presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, té com a objectiu incrementar l’autonomia local, reduir la burocràcia i incrementar el finançament per als municipis de la província.

Un finançament de 250.000 euros que en el cas de la capital de la Plana Baixa serà destinada en la major part a rehabilitar la façana del Teatre Payà que ha patit una gran deterioració els últims anys. Així, des de 2017, els tècnics municipals han alertat de trencaments i despreniments del revestiment de la façana, possiblement causat pels moviments de dilatació de l’estructura. Després d’esgotar-se el termini per a reclamar al segur decennal i després de no haver executat íntegrament la partida de 120.000 euros en els pressupostos de 2023 per a actuacions en l’edifici la passada legislatura, el nou equip de Govern ha decidit restaurar l’immoble i fer-lo amb un projecte digne d’un edifici carregat d’història i un dels més singulars de la ciutat. Per a això, utilitzarà 150.000 euros procedents de la Diputació, més 100.000 euros a càrrec dels pressupostos municipals de 2024.

Cal recordar, que el nou equip de Govern, després d’assumir l’executiu municipal va fer unes primeres actuacions per a assegurar el perímetre degut al perill per despreniments juntament amb la proximitat de diversos centres educatius i el tràfec de vianants. “Una vegada demolit l’aplacat ceràmic en mal estat i instal·lades les malles de seguretat per a evitar més caigudes de material ceràmic a la via pública, en l’executiu municipal hem avançat el projecte per a la futura rehabilitació”, ha detallat l’edil d’Urbanisme, Juan Canós.

Ara, a través dels fons de la Institució Provincial, Canós ha explicat que “la rehabilitació tindrà una visual i harmonia arquitectònica a l’altura del que simbolitza el Teatre Payà per a Burriana. L’actuació prevista es realitzarà en la part més visible de l’immoble, l’accés al teatre així com la part del carrer Vicente Marco Mirando, amb façana ventilada ceràmica dotant d’un acabat digne d’este edifici”. “Després d’anys d’inacció en el Teatre Payà, el nostre epicentre cultural i artístic prompte recuperarà la seua esplendor”, ha valorat Canós.

Per la seua, el regidor de Via Pública, Mario Trullen ha avançat que “millorarem l’entorn urbà de la Font del Vi, amb una inversió pròxima als 90.000 euros, amb l’objectiu de continuar fent les nostres festes més grans i atraure turisme a la nostra ciutat”. Finalment, Trullen ha agraït “a la Institució provincial l’autonomia i l’agilitat del Pla Impulsa a dotar de recursos econòmics als projectes necessaris per a Burriana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari