La Generalitat inicia la construcció d'habitatges en Tomás i Valent de Borriana

La Generalitat inicia la construcció d'habitatges en Tomás i Valent de Borriana
08/06/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha iniciat les obres de rehabilitació d’elements comuns i d’urbanització d’espais lliures del grup d’habitatge públic Tomás i Valent de Borriana, que també inclouen la construcció de quatre habitatges.

El cost total de la intervenció és de 526.740 euros, dels quals 354.096 euros corresponen a la millora dels elements comuns i 172.644 euros a la conversió d’un local sense ús en quatre habitatges.

La Conselleria tenia previst començar les obres el mes de març passat, però la paralització de l’obra pública obligada per la crisi de la COVID-19 va motivar aquest retard.

Aquesta actuació s’emmarca en els Plans d’Intervenció Integral Sostenible (PIINS) que la Generalitat està posant en marxa per a dignificar lsa condicions dels grups d’habitatge públic que es desenvolupen conjuntament amb els serveis socials de cada municipi.

Les obres de millora dels elements comuns del grup Tomás i Valent se centraran principalment en la reparació de danys en elements estructurals com a fronts de forjats; reparacions puntuals en façanes; impermeabilitzacions en cobertes; adequació a la normativa d’instal·lacions i subministraments; millora de l’accessibilitat a edificis i zones comunes a través d’itineraris accessibles; intervenció en vestíbuls i millores en l’espai públic.

El director general d’EVha, Alberto Aznar, ha destacat la novetat d’aquest projecte, que inclou “la conversió d’un local sense ús, situat en els baixos del grup, en quatre habitatges adaptats”. Així mateix, ha comentat que la necessitat d’habitatges públics a Borriana ha fet que l’entitat pose en marxa aquesta actuació que podria estendre’s a altres municipis.

Concretament, es tracta d’un local de 186 metres quadrats que està situat entre dos vestíbuls. L’objectiu és construir quatre habitatges d’uns 47 metres quadrats amb un dormitori, cuina oberta al saló i un bany. Les construccions resultants, a les quals s’accedirà des de la plaça interior Francisco Tomás i Valenta, hauran d’atendre la normativa en matèria d’habitatge protegit, accessibilitat i habitabilitat.

Amb aquesta actuació s’aconsegueix augmentar i millorar el parc públic d’habitatge de la Generalitat, permetent garantir una oferta mínima d’habitatges assequibles, dignes i adequades per a satisfer les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari