Entitats falleres i l'Ajuntament de Borriana s'alien per "unes falles igualitàries"

La capital de la Plana Baixa ha instal·lat l’espai per a la prevenció i conscienciació a l’entorn d’unes festes igualitàries i lliures d’agressions sexistes

Entitats falleres i l'Ajuntament de Borriana s'alien per "unes falles igualitàries"
15/03/2022 -

L’Ajuntament de Borriana en col·laboració amb la Junta Local Fallera i la Federació de Falles ha preparat una campanya amb el lema “Per unes falles en igualtat“, de prevenció d’agressions sexistes així com de promoció de la igualtat en les festes josefines, segons ha anunciat la regidora d’Igualtat, Maria Romero.

La responsable de l’àrea ha explicat que el consistori ha habilitat des d’avui i fins al divendres que ve, 18 de març, un Punt Violeta durant les Falles per a la prevenció i conscienciació per unes festes igualitàries i lliures d’agressions sexistes, en el jardí de la plaça Major, per ser una zona cèntrica i molt transitada en aquestes festes.

Maria Romero ha explicat que l’objectiu principal del punt violeta de Falles és el de “la sensibilització sobre la igualtat i en particular la necessitat de tindre unes Falles igualitàries perquè tots i totes puguem gaudir de la festa amb una participació des de la igualtat d’oportunitats i el respecte”.

“Si els valors d’igualtat i respecte són els que imperen –ha afegit– no haurem d’observar situacions d’abús o agressió sexual que es troben en la cúspide del masclisme i la misogínia que pot produir-se en entorns d’oci”.

El punt violeta estarà situat al jardí de la plaça Major amb tres tècniques promotores d’igualtat des del dia 15 al 18 de març entre les 18h i les 21h i, a més, el dia 18 des de les 22h fins a la 01 de la matinada, amb l’objectiu conscienciar, informar, prevenir situacions i atendre i ajudar les víctimes de qualsevol forma d’agressió sexista durant les festes.

En l’espai violeta es duran a terme activitats de sensibilització entre la ciutadania i les comissions falleres a les quals, a més, s’oferirà cartells sobre la imatge de la campanya perquè puguen il·lustrar-la en els seus espais festius com ara casals i carpes.

Aquesta imatge es distribuirà a través de les xarxes socials que a través de l’etiqueta #AlaFestasomparells, pretén llançar una campanya específica de divulgació del missatge a través de fotografies realitzades amb la Reina Fallera, Sandra Candau, dames de la ciutat i cort d’honor com a protagonistes principals de les festes en senyal de suport al missatge emés.

A més, des de la Federació de Falles s’ha facilitat un llistat de representants de cada comissió perquè en cas de ser necessari puguen posar-se en contacte des del punt violeta amb les comissions i viceversa.

També s’ha establit una coordinació amb els centres de salut del municipi, la Guàrdia Civil i la Policia Local com a manera de millorar les derivacions en cas de necessitat.

Igualment, ja hi ha previst un punt violeta mòbil perquè, en cas de pluja i/o mal temps, puga desplaçar-se per les principals carpes de manera que no deixen d’aprofitar-se els dies grans de la festa josefina per a fer extensiu el missatge d’unes festes igualitàries.

Aquesta iniciativa forma part de les actuacions previstes en el Pla d’Igualtat municipal. Per a qualsevol incidència o més informació, es pot contactar amb <igualtat@burriana.es> o bé amb el telèfon 691 67 42 29.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari