Les festes de la Misericòrdia de Borriana comptaran amb una setmana taurina en un recinte tancat

L’entrada serà gratuïta, amb aforament limitat i amb totes les mesures sanitàries en vigor

Les festes de la Misericòrdia de Borriana comptaran amb una setmana taurina en un recinte tancat
05/08/2021 -

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha anunciat que l’Ajuntament i els col·lectius taurins s’han bolcat per a aconseguir una setmana taurina per a les festes de la Misericòrdia, que finalment serà “diferent i en un recinte tancat”. La regidora ha precisat que l’entrada “serà gratuïta, amb control d’aforament limitat i amb totes les mesures sanitàries antiCovid en vigor en cada moment, i s’està analitzant la forma de repartiment i adjudicació dels passes”.

Monferrer ha assegurat que tant l’Ajuntament de Borriana com les penyes han treballat amb l’objectiu de realitzar els festejos taurins com de costum, per la vila, una opció que ha aclarit “actualment no està autoritzada per la Generalitat Valenciana” i, per tant, com a conseqüència de la normativa actual i el termini de tramitació de permisos, “ens veiem abocats a realitzar els festejos en recinte tancat”.

Un recinte que segons ha manifestat la responsable municipal de Festes, tindrà “una grandària considerable per a donar cabuda al major aforament permès”. A més, la setmana taurina comptarà amb 13 bous braus, quatre dels quals estaran patrocinats per l’Ajuntament i la resta per les penyes taurines.

S’exhibiran bous de ramaderies famoses com Domínguez Camacho, Cebada Gago, Martín Lorca o Celestino Cuadri, a més participaran ramaderies autòctones, entre les quals es trobem les ramaderies locals, i comptarà amb un espectacle de Grand Prix i vaques enfundades.

L’entrada a la setmana taurina de la Misericòrdia serà gratuïta i des del consistori i els col·lectius taurins estan estudiant la forma de repartir i adjudicar els passes, en el qual es tindran en compte els membres de les penyes de cadafal i les penyes taurines, pilars bàsics i màxims exponents d’aquestes festes, a més d’una reserva per a la resta de veïns i veïnes.

Pel que fa a la ubicació en què s’instal·larà el recinte per als festejos taurins, ja s’han valorats alguns terrenys i en breu es decidirà el més adequat per ubicació i característiques. També s’està estudiant la possibilitat que siga televisada en directe.

Lluïsa Monferrer, ha explicat que, una vegada més, en la mesura que ha sigut possible i sense saltar-nos la legislació, hem volgut afavorir les ramaderies locals i les de major proximitat per a impulsar el sector de la tauromàquia, després d’un any que ha sigut molt difícil per la parada que ha imposat la pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari