Borriana arranca els dies més importants de les seues Festes de Sant Blai 2023

La programació oferirà a veïnat i visitants més de 50 activitats durant tot el mes a Borriana

Borriana arranca els dies més importants de les seues Festes de Sant Blai 2023

Borriana arranca hui els dies més importants de les seues Festes de Sant Blai 2023, que ompliran d’activitat la ciutat amb més de 50 propostes d’oci, cultura, religió, tradició i gastronomia. Així ho han destacat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i el regidor de Cultura, Vicent Granel, que han assenyalat que la programació va des del 25 de gener fins al 26 de gener i comença els seus dies més especials aquest cap de setmana.

Monferrer ha assenyalat que per a enguany s’ha apostat per la “diversitat” en la programació per a “arribar a tota mena de públic”, així com per “ampliar l’oferta durant més d’un mes per a dotar-la de major abast i transcendència”.

Granel, per part seua, ha recordat que des de fa quatre anys s’ha fusionat festes i cultura “perquè hem volgut que Sant Blai tinguera una programació cultural i d’oci rellevant i a l’altura del nostre patró, per la qual cosa hem aconseguit que siguen cinc els caps de setmana consecutius de programació”.

Programació Festes Sant Blai Borriana 2023

Les festes van arrancar el 25 de gener i en els seus primers dies han oferit als borrianencs i les borrianenques espectacles culturals o la tradicional Volta a les ermites. No obstant això, el trasllat de Sant Blai des de l’ermita de Sant Blai a la basílica d’El Salvador aquest dijous ha marcat l’inici dels dies més assenyalats.

Aquest divendres 3 de febrer, dia de Sant Blai, arribarà a les 09.30 hores amb la Font del Vi amb la lectura dels versos de Batiste el Bessó dedicats al patró i a Borriana per part del grup de persones que tradicionalment els reciten, evocant tradicions i històries del passat, antics oficis, la vida en el camp o la tradició del dia de Sant Blai.

A això se suma el tradicional esmorzar popular amb vi, suc de taronja i la III edició de la Degustació Popular de Taronges Flamejades de l’associació d’Hostaleria de Borriana, i amb una mostra del folklore local i autòcton amb l’actuació del Grup Infantil de Dansa Tradicional valenciana del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana; així com activitats i tallers programats en la zona al costat de la Font del Vi.

A les 11 del matí tindrà lloc la missa Major en la basílica d’El Salvador i a la vesprada, a les 18.45 hores, la tradicional processó, un dels actes religiosos més seguits i multitudinaris, alhora que solemne i emotiu dels quals se celebren durant l’any en la capital de la Plana Baixa. Com a colofó del dia del patró de la ciutat, tancarà la jornada festiva un castell de focs artificials en la zona del riu en finalitzar la processó.

A més, també es comptarà amb un cap de setmana complet amb la tradicional festa de les paelles de Sant Blai, el dissabte 4 de febrer a partir de les 12.00 hores a la terrassa Payà i al carrer Sant Vicent, amb una actuació musical en directe, i el mateix dissabte el XVI Aplec de Gegants i Cabuts de Sant Blai, en diferents emplaçaments des de les 11.00 hores.

Per al diumenge 5 de febrer, la XXIV Trobada de Boixeteres i una nova edició de la Cursa de Sant Blai, totes dues activitats convertides ja en una gran tradició a la ciutat. També en el Teatre Payà, el concert homenatge a Nino Bravo de la Banda Simfònica AFB amb els cantants Ángel Bellido, Laia Benaches i Aurelio Cámara a les 19.00 hores.

Els dies 9 i 10 de febrer comptaran amb les II Jornades d’Història i Patrimoni de Sant Blai, a l’església de Sant Blai. I el divendres 10 en el Teatre Payà l’actuació de Carles Sans, un dels membres del grup Tricicle, amb el seu espectacle en solitari titulat Per fi només!, que serà la seua primera cita en terres valencianes.

Així mateix, el diumenge 12 de febrer està previst el Memorial Fandos a l’església de Sant Blai, enguany amb la Coral Vicent Ripollés. A més, els dies 10, 11 i 12 de febrer se celebra el festival emac. amb diferents activitats artístiques, concerts i sessions de Djs en el CMC la Mercè com a centre de totes les activitats d’aquest esdeveniment cultural multidisciplinari, que conjumina les millors propostes de música avançada al costat de l’art jove i contemporani.

A més, es comptarà amb la nova proposta de l’Ajuntament en la programació de les festes patronals, amb l’esdeveniment “Festa a Sant Blai” previst per als dies 17 i 18 de febrer en una carpa que el consistori instal·larà en el pàrquing de la Terrassa Payà i amb les actuacions de grups i solistes musicals valencians i locals com a Generació Z, Destrangis, tribut a Estopa, Dj Lowline, Sinbikini, Bombai i els Djs Font i Carles Carbonell. Així mateix, el dissabte 18 de febrer es podrà gaudir d’un concert de Café Quijano en el Teatre Payà a les 21.00 hores.

Finalment, i juntament amb el desenvolupament del Cuc Teatre Infantil i del XV Concurs de Teatre en valencià, la programació de Sant Blai acabarà, després de moltes i diferents activitats, amb la 4a Ruta a cavall de Sant Blai el diumenge 26 a les 10h del matí amb una concentració de cavalls i carruatges al carrer del Calvari, organitzada per l’Ajuntament i amb la col·laboració de l’associació Amics a Cavall de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari