Borriana prepara un dispositiu especial per a impedir l'accés a les platges en Sant Joan

Borriana prepara un dispositiu especial per a impedir l'accés a les platges en Sant Joan
22/06/2020 -

La nit de Sant Joan d’enguany a Borriana serà diferent a les viscudes fins ara com a conseqüència de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19, que ha obligat l’Ajuntament a suspendre la massiva encesa de fogueres i prohibir l’accés a les platges la nit del 23 al 24 de juny.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha indicat que el consistori no autoritzarà l’entrada a la platja i ha preparat un dispositiu policial i mesures de seguretat per a “evitar conflictes i possibles aglomeracions, perquè no es poden garantir les mesures de seguretat i, per tant, no es podrà fer foc ni banyar-se els peus”.

En aquesta línia, Maria Josep Safont ha incidit en la responsabilitat municipal d’evitar que es produïsquen “situacions no desitjades” ja que podrien provocar una “reculada” en el control del virus i ha fet una crida a la “prudència” i al “respecte” de les normes.

Per això, mitjançant un decret d’alcaldia es prohibeix l’accés a les platges, o la permanència, a partir de les 20h del 23 de juny fins a les 9h del dia 24 de juny d’enguany. Així mateix, es prohibeix l’ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de mobiliari en el mateix horari.

A més, amb la finalitat de donar compliment al que s’estableix en el decret, la Policia Local de Borriana ha establit un operatiu que començarà a les 19h de demà dimarts 23 de juny i que s’estendrà fins a les 9h del dia 24.

Entre les actuacions previstes per la Policia Local, cal destacar el tancament dels accessos de vehicles a la zona de platges al passeig Marítim, a través del primer i segon entrador (la Roca i Aloha), des de les 20h i també del recinte del Mercat de la Mar i del pàrquing contigu.

Igualment, es tancaran els accessos a les platges a través de les passarel·les i les zones de bany situades a la Serratella i Santa Bàrbara. A més, s’instal·larà cartelleria en passeig Marítim recordant aquestes mesures, i la zona de platja serà constantment vigilada amb el quad de la policia de platja.

Per al compliment d’aquestes mesures es desplegaran els serveis operatius d’agents motoristes de la Unitat de Prevenció (Prevenpol), del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Unitat de Policia de Platges i de la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA), que donarà suport amb drons policials.

El servei ordinari de la policia local es reforçarà amb personal operatiu, amb un total de 21 efectius, que vetlaran pel compliment del que s’estableix en el decret d’alcaldia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari