Javier Gual serà el pregoner de les Falles de Borriana 2023

Javier Gual serà el pregoner de les Falles de Borriana 2023
02/02/2023 -

Les Falles de Borriana d’enguany començaran oficialment amb el pregó que Javier Gual llegirà el diumenge 26 de febrer i que, amb la Crida, marcaran de manera oficial l’inici de les Falles 2023, segons ha anunciat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera de Borriana, Sara Molina.

El pregoner d’enguany, Javier Gual, llegirà el pregó pels carrers de la ciutat, primer en la Llar Fallera i després en els emplaçaments seleccionats entre les diferents falles del municipi, que s’uniran a la comitiva per a finalitzar el recorregut en la plaça Major de la ciutat, on el pregoner llegirà per última vegada el seu discurs des de la balconada de la casa consistorial. A continuació, les reines falleres, Silvia Navarro i Maria Olivas, faran la Crida a la participació en les festes josefinas.

Javier Gual

El pregoner, Javier Gual, de 45 anys i llicenciat en Dret, posseeix un ampli i pròsper currículum faller, raó per la qual és molt conegut en el món de les festes josefines, tant a Borriana com en altres localitats falleres. Forma part de la comissió de la falla Barri la Mota des de 1985 fins a l’actualitat, en la qual ha ocupat diversos càrrecs, a més va ser president durant 11 anys consecutius, de 2001 a 2011.

D’altra banda, és una persona amb una llarga experiència en escenaris, ja que des dels 16 anys ha participat en els actes fallers com a mantenidor o presentador de diverses comissions: la Mota, la Mercè, la Bosca, el Raval, i més recentment del Centre Espanya en 2019, juntament amb Maria Josep Safont, i en 2020 en solitari.
Ha col·laborat en nombrosos llibrets fallers i ha sigut l’autor dels pregons de Borriana dels anys 2018, 2019 i 2020. També ha participat en els homenatges a la reina fallera de Borriana, ininterrompudament, des de l’any 1996 fins al 2020, és a dir, un rècord de 25 anys, i ha resultat premiat amb algun dels tres guardons en totes les ocasions en què es van atorgar premis en aquest període.

Javier Gual ha escrit en aquest període nombrosos homenatges infantils i majors, i fins i tot la lletra de l’himne de la falla de Sant Josep de Borriana (2008). A més va ser el mantenidor de la reina fallera de Borriana de 2007, Carmen Monfort Fuentes, i del 75 aniversari de les falles de la Mota en 2009, l’Escorredor en 2004 i Barri València en 2003, i del 25 aniversari de Quarts de Calatrava en 2016.

De la mateixa manera, va ser el presentador del 50 aniversari de les reines falleres infantils de Borriana en 1999, al costat d’Ana Montagut, i un dels dos mantenidors del 75 aniversari de JLF en 2017, entre moltes altres activitats falleres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari