La primera edició del programa Vives Emplea 2021 finalitza amb un 50% de noves insercions laborals

2 persones han aconseguit treball a pesar de la situació de pandèmia, 5 més han iniciat una nova formació per a millorar la seua ocupabilitat i 8 es troben en busca activa d’ocupació

La primera edició del programa Vives Emplea 2021 finalitza amb un 50% de noves insercions laborals
31/07/2021 -

El 50 per cent de les persones participants en la primera edició del programa Vives Emplea 2021 d’Acció contra la Fam, que s’ha desenvolupat durant els sis primers mesos d’enguany a Borriana gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, han aconseguit la seua inserció laboral, segons es desprèn del balanç de l’edició.

Aquest programa que es distribueix en dos edicions anuals, es va iniciar en el municipi en 2020, i en aquesta tercera edició, que s’ha desenvolupat de gener a juny, es van interessar 93 persones, de les quals se’n van seleccionar 25, el perfil de les quals és dona (16) de 30 i 40 anys, de nacionalitat espanyola (15), amb estudis secundaris i amb perfil professional de comerç. D’aquestes 25 participants, hi ha 12 que s’han reinserit en el món laboral, 5 s’han reincorporat al sistema formatiu, i 8 es troben en situació de busca activa d’ocupació.

Sobre aquest tema, les regidores de Polítiques Actives d’Ocupació, Esther Meneu, i d’Inclusió, Maria Romero, han coincidit a assenyalar que és “tot un èxit” i han assegurat sobre els resultats que és “encoratjador l’elevat nombre de reinsercions que milloren en cada nova edició”, perquè a pesar de la preocupant situació econòmica que la crisi sanitària ha dut aparellada, 12 de les persones participants han trobat treball i 5 han decidit continuar formant-se per a millorar la seua ocupabilitat.

A més, durant els sis mesos d’execució del programa, han explicat, les persones participants han pogut “millorar les seues competències laborals, així com aprendre a treballar en grup”.

En total ja van tres edicions en marxa, es tracta de col·lectius de 25 persones que busquen ocupació en grup amb la coordinació d’una tècnica, amb qui tenen sessions grupals setmanals i també individuals. Els grups tenen un procés de sis mesos cadascun entre la recepció de participants i el temps efectiu de treball, després se’ls fa seguiment de sis mesos.

Només la primera edició es va poder fer presencial i les dos que li han seguit han sigut telemàtiques, tot atenent les circumstàncies sanitàries, raó per la qual les trobades grupals s’han fet mitjançant videoconferències i les tutories individuals s’han combinat entre videoconferències i atencions telefòniques. A més de la busca d’ocupació, han augmentat el coneixement de les TIC.

Per a facilitar l’adaptació de les persones participants a la metodologia online, s’ha lliurat a aquelles persones que ho necessitaven, targetes de dades per a accedir a internet i també tauletes digitals.

El programa continuarà endavant al setembre amb una nova edició que oferirà a 25 persones més participar voluntàriament i gratuïta en un grup de cerca d’ocupació i, així, millorar les seues habilitats. Ja s’accepten inscripcions per a aquesta propera edició.

Per a més informació, les persones interessades es poden inscriure en www.vivesemplea.org, escrivint un correu electrònic a smartinez@accioncontraelhambre.org, o a través del telèfon 696 614 672.

Valoració

Les persones participants han valorat el programa amb un 4,8 sobre 5 i recomanarien el programa amb un 9,9 sobre 10. Pel que fa a les activitats, un 95% de les persones consideren que les sessions grupals els han ajudat a desenvolupar les competències necessàries per a trobar un lloc de treball i els assessoraments individuals els han motivat en la seua cerca d’ocupació.

Prop de 50 empreses col·laboradores

Vives Emplea és un programa d’Acció contra la Fam orientat a donar suport a les persones desocupades en la busca de treball. Constitueix una nova manera de cercar ocupació, ja que afavoreix el desenvolupament i la millora de competències claus per a l’ocupació, com ara la motivació, l’autoconeixement, el treball en equip, la comunicació o la negociació a través d’eines de coaching, treball grupal, acompanyament individualitzat, voluntariat corporatiu i intermediació amb empreses.

Les persones participants milloren les habilitats socials i les competències professionals per a l’ocupació, aprenent a preparar un bon currículum o a fer una bona entrevista, descobrint les seues potencialitats, defensant quin objectiu professional volen aconseguir, treballant en la pròpia motivació i millorant l’autoestima. Cada equip de Vives Emplea està format per 25 persones que de manera proactiva i amb el suport d’una coordinadora, impulsen la seua busca d’ocupació.

Acció contra la Fam compta amb una xarxa d’intermediació a la Comunitat Valenciana amb prop de 50 empreses col·laboradores per a contractar els participants dels seus programes o donar-los suport a través de mentoring i pràctica. Els projectes compten amb el finançament del Fons Social Europeu i la col·laboració de l’Ajuntament de Borriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari