Arriba al port de Borriana el 'SEA EYE 4', una nova embarcació per a rescatar vides al Mediterrani

Arriba al port de Borriana el 'SEA EYE 4', una nova embarcació per a rescatar vides al Mediterrani
03/05/2021 -

L’Aurora Grup de Suport, entitat que col·labora des de Borriana amb les ONG dóna a conéixer l’arribada al Port de Borriana d’una nova embarcació. Es tracta del “SEA EYE 4” de l’ONG alemanya “Sea Eye e.V”.

L’embarcació adquirida recentment és un antic vaixell de subministrament en alta mar construït el 1972. Després de prop de 6 mesos al Port de Rostock, Alemanya, adaptant-se a les necessitats demandades per la seua nova funció, el Sea-Eye 4 ja està atracat a Borriana realitzant els últims preparatius per a la seua primera missió de rescat. Aquest vaixell de 55 metres, adquirit amb el suport de la coalició de rescat marítim United4Rescue, ha estat transformat per fer operacions de rescat amb totes les garanties.

El nou disseny és molt adequat per a aquest tipus d’activitat i ofereix molt espai per als primers auxilis de les persones rescatades. La infermeria compleix amb tots els estàndards moderns. Per dur a terme les operacions de salvament, el SEA-EYE 4 disposa de dues grues que poden baixar les dues llanxes ràpides “RHIB” de manera segura a l’aigua.

D’altra banda des de “L’Aurora Grup de Suport” informen de la marxa de la missió de rescat del ‘Sea Watch 4′. El vaixell va partir el passat 23 d’abril del port de Borriana i es troba a l’espera un lloc segur a Itàlia o Malta per desembarcar a més de 450 persones rescatades en alta mar.

L’embarcació va rescatar a 51 migrants que intentaven arribar a Europa en un pot de fusta dissabte a la nit davant de les costes líbies, en aigües internacionals, es tracta del sisé rescat realitzat pels membres de l’ONG alemanya des del passat dijous.

Cal recordar, que en els últims anys s’han pogut comptabilitzar més de 20.000 morts en el gran cementiri en què s’ha convertit la Mediterrània. Si no fos per les ONG com les anteriorment nomenades, entre d’altres, aquesta xifra seria molt més gran.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari