La Policia Local de Borriana tramita 251 denúncies per incomplir les mesures Covid-19 en els últims tres mesos

Els motius més freqüents de sanció continuen sent no respectar la norma que obliga a l’ús de la màscara en llocs públics, i l’incompliment de la restricció horària nocturna

La Policia Local de Borriana tramita 251 denúncies per incomplir les mesures Covid-19 en els últims tres mesos
06/02/2021 -

La Policia Local de Borriana ha expedit un total de 251 denúncies en tres mesos per incompliment de les mesures sanitàries per a evitar contagis per Covid-19 establides pel Govern valencià, concretament des del 29 d’octubre passat quan la Generalitat Valenciana va decretar limitacions en la circulació de persones, prohibint-la, excepte excepcions, a partir de les 24 hores i limitant les reunions de caràcter social.

Respecte a les circumstàncies de les denúncies, el motiu més freqüent de sanció continua sent no respectar la norma que obliga a l’ús de la mascareta en llocs públics o l’ús inadequat, fets que s’han saldat amb 108 denúncies.

El segon motiu més habitual de denúncia també continua sent l’incompliment de la restricció horària nocturna, amb 73 actes per no respectar les mesures de restricció horària de circulació de les persones de 24h a 6h, excepte casos justificats.

A aquestes qüestions els segueixen les 40 denúncies motivades per no respectar les limitacions del nombre màxim de sis persones en les reunions socials i, a més, cal sumar-ne 18 més que s’han expedit per destinar espais de l’establiment a activitats o actuacions no permeses.

També cal destacar que la Policia Local va interposar 2 denúncies per incomplir el deure d’aïllament o confinament per positiu en Covid-19, 7 més per incompliment de mesures d’higiene i prevenció sense suposar risc greu, 2 per incompliment de tancament i 1 per fumar en espais públics a menys de dos metres.

Durant aquests tres mesos, la Policia Local de Borriana, a requeriment de l’autoritat sanitària, ha participat activament en el sosteniment d’aquestes mesures, donada la situació de crisi sanitària motivada per la pandèmia.

La Policia Local ha posat l’accent en el “compliment generalitzat per part dels veïns i les veïnes de Borriana de les normes marcades per l’autoritat sanitària per a combatre la propagació de la Covid-19, en aquesta tercera onada”. A parer seu, “malgrat les dificultats i els canvis en les normes que una crisi com l’actual requereix, la ciutadania està donant una lliçó de responsabilitat, sacrificant-se en les seues relacions familiars i socials de tota mena, amb l’únic objectiu de doblegar el virus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari