La Policia Local de Borriana realitza 308 intervencions en la setmana de la Misericòrdia

Del 3 al 12 de setembre s’han produït un 37% menys de serveis que en les mateixes dates de 2019

La Policia Local de Borriana realitza 308 intervencions en la setmana de la Misericòrdia
14/09/2021 -

La Policia Local de Borriana ha realitzat durant les festes de la Misericòrdia 308 intervencions, tant relacionades directament amb les activitats a l’entorn de la celebració de la festivitat de la Misericòrdia, com un altre tipus de serveis.

Des de la Policia Local han constatat al llarg de la setmana de la patrona un descens generalitzat en quasi tots els indicadors respecte a les últimes festes, les de 2019, ja que en 2020 la situació sanitària va impedir que es realitzaren.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha assegurat que “malgrat que l’informe estadístic de les actuacions la Policia Local reflecteix que la majoria dels veïns i veïnes de Borriana han gaudit d’aquesta setmana de manera respectuosa i responsable, sí que s’han hagut de lamentar algunes molèsties generades a una part del veïnat que s’han tractat de minimitzar al màxim”.

Referent a aquests fets, Maria Josep Safont ha agraït a la Policia Local “el seu treball constant per a evitar i reduir en gran mesura els conflictes i accidents derivats d’aquesta setmana festiva”.

Així, sempre respecte a 2019, des de les 6 de la matinada del divendres 3 de setembre a les 6h d’aquest dilluns 13, el nombre de serveis ha disminuït un 37%, mentre que les queixes per molèsties relacionades amb penyes i casals han disminuït un 86%, amb només 28 avisos telefònics.

Enguany no s’ha arribat a clausurar cap local, ja que tots ells han complit amb els requeriments fets pels agents, i tampoc s’ha realitzat cap denúncia als casals per incomplir l’ordenança municipal de convivència ciutadana ni el decret d’alcaldia específic per a les festes.

En relació a les ordenances municipals, sí que s’han incoat 6 denúncies per causar sorolls i molèsties amb aparells de música, una per llançar deixalles a la via pública i una altra per ocupació de la via pública amb taules i cadires sense autorització. A més, s’han iniciat 3 butlletins per incomplir les mesures de prevenció contra la covid-19.

D’altra banda, el servei de grua ha realitzat un 80% menys de serveis i tampoc s’ha hagut de lamentar cap ferit per asta de bou, encara que sí que hi ha hagut 16 atencions en el centre mèdic de la plaça per contusions vàries i caigudes. Quant a les atencions sanitàries en via via pública n’han sigut 10, la qual cosa suposa una reducció del 28%.

Per contra, han augmentat els accidents de trànsit en un 87’5%, passant de 8 a 15. De manera que els successos amb ferits han passat dels 2 que va haver-hi en 2019 als 4 d’enguany, dels quals hem hagut de lamentar una defunció.

També han patit un augment els accidents de circulació sense ferits que han augmentat de 6 a 11. Des del cos local de policia s’indica que el fet que molts actes s’hagen organitzat en espais fora del nucli urbà ha pogut influir en això.

Així mateix, com explica el cap del cos policial, Francisco Catalán, “com que enguany no s’han programat tants actes festius com abans de la pandèmia, ens hem pogut centrar en la realització de controls i altres tasques preventives”.

Per això, les denúncies de trànsit han augmentat de 57 a 95 i s’ha passat d’instruir 5 atestats a 15, un augment de quasi el 67%. En aquest cas, com explica Català, s’han instruït 2 per accidents amb ferits, 6 diligències preventives i 7 per delictes contra la seguretat viària, en comparació amb els 2 de 2019, per superar les taxes d’alcoholèmia o negar-se a sotmetre’s a aquestes proves.

També han augmentat les denúncies per infraccions contemplades en la Llei orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, que han passat de 3 a 9, en què s’han comptabilitzat 4 faltes de consideració a agents, una per tinença de drogues, una negativa a identificar-se i 3 per desobediència. A més, s’han iniciat 3 expedients per tinença d’animals perillosos sense autorització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari