Borriana inicia el compte arrere per a celebrar les seues Festes de la Misericòrdia 2022

Del 2 a l’11 de setembre, la localitat gaudirà de bous, gastronomia i un gran ventall de concerts

Borriana inicia el compte arrere per a celebrar les seues Festes de la Misericòrdia 2022

Borriana compta els dies celebrar les seues Festes de la Misericòrdia 2022. Un ampli programa d’activitats que inclou bous, gastronomia, tradició i cultura retornarà l’ambient festiu a la ciutat del 2 a l’11 de setembre, després de dos anys sense poder celebrar els festejos en honor a la seua patrona.

Programa Festes de Borriana 2022

Així, l’ajuntament i les penyes han organitzat un ampli programa d’activitats durant els nou dies de festes. “Després de dos anys d’incertesa a causa de la pandèmia, hem de tornar a festejar, com cada any i com sempre hem volgut, les nostres esperades festes patronals amb una marcada aposta pels grups i discjòqueis locals.”, ha destacat Lluïsa Monferrer, regidora de Festes de Borriana.

Divendres 2 de setembre

09.00 hores: fins a les 13.10 hores, partits de classificació XVI Torneig de Futbol Misericòrdia, alevins i cadets, en el camp municipal J.M. Canós (Complex Esportiu Llombai).

11.00 hores: Segona revisió de cadafals.

14.00 hores: Inauguració de la Fonda del Vi i de la Tapa, en la Terrassa Payà.

17.00 hores: En la Llar Fallera, Noces d’Or, homenatge als matrimonis que es van casar en 1970, 1971 i 1972. Hi haurà actuacions, berenar especial i ball.

17.00 hores: Tradicional Opening Party, penya la Desfalcà, patrocina Saoco Club (els Placetes).

18.00 hores: Inauguració de l’exposició dels treballs realitzats pels alumnes de ganxet i pintura del Centre Social de Caixa Rural Borriana. L’exposició podrà ser visitada fins al divendres dia 9 de setembre.

18.15 hores: Finals XVI Torneig de Futbol Misericòrdia, alevins i cadets, en el camp municipal J.M. Canós (Complex Esportiu Llombai).

18.30 hores: Carretons infantils “Gutiérrez” amb repartiment d’orxata i fartons, organitzats per la colla Fem Festa (Federico García Moliner).

19.00 hores: Inauguració de l’exposició “Entre pensar i sentir” d’Ester Gradolí. En el Centre Municipal de Cultura la Mercè.

19.30 hores: Lliurament de trofeus XVI Torneig de Futbol Misericòrdia, alevins i cadets, en el camp municipal J.M. Canós (Complex Esportiu Llombai).

20.00 hores: Entrada de Penyes amb xaranga, des de la plaça 9 d’Octubre i per l’itinerari habitual. Posteriorment, des del balcó de l’Ajuntament, inici de les festes amb l’Esclafit.

20.30 hores: En finalitzar l’Esclafit, des del balcó de Satine en la plaça Major, actuació en directe dels Dj locals Indu vs Xay.

23.30 h Festa remember amb Dj Tonet Marzá & friends des del balcó de Satine en la plaça Major.

24:00 hores: Discomòbil amb la Dj Marteta, organitzada per la penya la Bota (Sant Vicent escaira Mare de Déu del Roser).

24:00 hores: Discomòbil, organitzada per la penya A la teua ke t’importa (Hortolans, 1).

24:15 hores: Actuació del grup Rumbología, organitzada per la colla Fem Festa (Federico García Moliner).

01.00 hores: En el recinte de la festa (Plaza José Iturbi), actuació de l’ORQUESTRA GRUP NEXT.

Dissabte 3 de setembre

10.00 hores: IX Torneig d’Escacs Memorial Asunción Enrique, en la plaça de la Mercè (enfront del CMC). Organitzat pel Club Escacs Borriana. Inscripcions en jasikevic19@hotmail.com o al 659836698 (contacte Pablo Aymerich).

12.30 hores Tancament i exhibició de 6 bous de la ramaderia de Germán Vidal.

14.00 hores: Menjar baix inscripció prèvia organitzat per la penya Mare Meua tu. A les

17.00 hores: torna la GERMANOR’S PARTY RETURNS amb tardeo ple de sorpreses. Versions actuals de la mà de Generació Z. Seguidament, actuació de Carles Carbonell. Camí d’Onda.

17.00 hores: Tradicional “Volta pels bars”. Concurs de la tapa i el coent borrianenc amenitzat per la xaranga Xacamín. Participen locals de Borriana (Xurreria Martí, Casa Rosa, Nautilus, bar Torres i més locals a determinar), organitza la penya A la teua ke t’importa. Cal apuntar-se en el casal de la penya (Hortolans, 1).

18.00 hores: Borriana Sona 2022. En la plaça de la Mercè, actuació dels grups locals: Llop & Cerezuela, Andrea Alcalá & Fernando Redondo, Ángel Cerezuela i F&F.

18.00 hores: Bou de la ramaderia Fuente Ymbro, número 150, guarisme 7 i de nom Infortunat, patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Eixida en la plaça Major. A continuació, bou de la ramaderia de la Casa dels Toreros, número 19, guarisme 8 i de nom Buenhilo, patrocinat per la penya El bou és lo de menos. Eixida en el Pla. A continuació, Bou de la ramaderia Talavante, número 58, guarisme 7 i de nom Artiller, patrocinat per la penya El bou és lo de menos. Eixida en la plaça Major.

De 18.00 h a 20.00 hores: Obertura de la seu de la Casa dels Gegants i Cabuts al CMC la Mercè (tercera planta). Organitza Associació de Gegants i Cabuts de Borriana.

De 18.00 h a 22.30 hores: Fira del Coent en la plaça de la Mercè.

18.30 hores: Activitats infantils, en horari de 18.30 h a 21.00 h, en la plaça de la Mercè.

20.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 20.00 h a 22.00 h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.

20.15 hores: Presentació i consagració de les xiquetes i els xiquets a la Verge de la Misericòrdia en la basílica El Salvador.

23.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, horari de 23.00 h a 01.00 h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.

23.15 hores: Acte d’homenatge a Juan Vicente Montón “Maraya”, amb intervenció artística taurina de l’artista local Juan Poré, en la plaça Major.

23.30 hores: Bou embolat de la ramaderia d’Arcadio Albarrán, número 78, guarisme 7 i de nom Quintillo, patrocina Magnífic Ajuntament. Embolado en la plaça Major.

24:00 hores: Discomòbil popular amb l’actuació del dj FRAN GÓMEZ. Organitza penya la Bota (Sant Vicent escaira amb Mare de Déu del Roser)

24.00 hores: Discomòbil. Organitza Penya de Penyes (casal, plaça Manuel Sanchis Guarner).

01.00 hores: En el recinte de la festa (Plaza José Iturbi), actuació de: dj FONT, dj CALU i dj VICTOR CAPELLA.

Diumenge 4 de setembre

09.30 hores: Volta Ciclocultural pel terme municipal, sobre la temàtica “L’arqueologia del segle XXI a Borriana”.

11.00 hores: La Bodeguilla Fest. Esmorzar popular per a seguidament veure amb pantalla gegant la carrera de Moto 3 en directe, on participa el borrianenc Sergio García. Hi haurà esmorzar popular. Organitza la Penya Fumats i Beguts en commemoració del seu 15é aniversari, en la C/Almesies 11.

11.30 hores: Tancament infantil. Cercavila taurina infantil a càrrec del grup Bou per la Vila. Es realitzaran 4 tancaments i concurs de retallades participaran sis carretons pel recorregut de la Vila del Bou. A continuació, es donarà solta del carretó NUVOLOT DE SATINE. Eixida des de Plaza Mayor, hauran 3 coets d’avís.

18.00 hores: Borriana Sona 2022. En la plaça de la Mercè, actuació dels grups locals: Taranto, Rumbología, Trébede i Patxi Ojana.

18.00 hores: Bou de la ramaderia Ave María, número 41, guarisme 6 i de nom Bergant, patrocinat per la penya el Bou. Eixida en la plaça Major. A continuació, Bou de la ramaderia Lagunajanda, número 16, guarisme 6 i de nom Murmurador, patrocinat per la penya els Braus. Eixida en el Pla. A continuació, bou de la ramaderia Lagunajanda, número 23, guarisme 6 i de nom Muchoromero, patrocinat per la penya els Braus. Eixida en el Pla.

18.30 hores: actuacions infantils, en horari de 18.30 h a 21.00 h, en la plaça de la Mercè.

20.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 20.00 h a 22.00 h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.

23.00 hores: Concert de La Fúmiga. Lloc: Plaza la fira.

23.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 23.00 h a 01.00h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.

23.30 hores: 1a sessió de Karaoke, organitza la penya A la teua ke t’importa (Hortolans, 1).

23.30 hores: Bou embolat de la ramaderia Torrestrella, número 74, guarisme 6 i de nom Orgullós, patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Embolat en el Pla. A continuació, Bou embolat de la ramaderia germans Infants, patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Embolat en la plaça Major.

01.00 hores: En el recinte de la festa (Plaza La Fira), actuació de: dj CARLES CARBONELL i dj ANGEL GONZALEZ.

Dilluns 5 de setembre

11.30 hores: Activitat infantil de dibuix taurí de grans dimensions amb guixos de colors, al carrer Major. Organitza Federació Taurina de Borriana

16.00 hores: 1a jornada del concurs de jocs de taula tradicionals. Organitza la penya A tu ke t’importa (Hortolans, 1).

18.00 hores: III Festival d’Arts de Carrer de Borriana SEU-ET!. De 18.00 a 21.00 hores, ‘El viatge del senyor Tonet’ de Tombs Creatius; a les 20.00 hores: ‘The legend’ del Gran Dimitri. En la plaça José Iturbi.

18.00 hores: Bou de la ramaderia Arcadio Albarrán, número 92, guarisme 7 i de nom Cremador, patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Eixida en el Pla. A continuació, lliurament del trofeu a la millor vaca i conjunt de les festes de la Misericòrdia 2021 al ramader Germán Vidal de Cabanes (Castelló), en la plaça Major. A continuació, exhibició de vaques de la ramaderia Germán Vidal.

22.00 hores: Tancament infantil amb carretons embolats per la vila del bou, a càrrec del grup Bou per la Vila. L’Inici del tancament començarà al carrer Barranquet. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament.

23.30 hores: Tancament de bous embolats de la ramaderia la Espuela. Itinerari: Misericòrdia, Pla de Sant Blai i Barranquet. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament. A continuació, Bou embolat de la ramaderia l’Esperó. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Embolat en el Pla. A continuació, Bou embolat de la ramaderia l’Esperó. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Embolat en el Pla.

01.00 hores: En el recinte de la festa (Plaça La Fira), actuació de: dj LOWLINE i dj NACHO CARREGUI.

Dimarts 6 de setembre

18.00 hores: III Festival d’Arts de Carrer de Borriana SEU-ET!. de 18.00 a 21.00 hores, ‘El viatge del senyor Tonet’ de Tombs Creatius; a les 20.00 hores, espectacle ‘White bottom’ de Ramiro Vergaz. (Lloc: Plaza José Iturbi)

18.00 hores: Tast de licors. Organitza la penya A la teua ke t’importa. Cal apuntara en el casal de la penya (Hortolans, 1), places limitades.

18.00 hores: Bou de la ramaderia Lora Sangrán, número 26, guarisme 8 i de nom Ull de llebre, patrocinat per la penya l’Alternativa. Eixida en la plaça Major. A continuació, Entrada tradicional del toril amb cavalls, patrocinat per la Penya de Penyes. A continuació, Bou de la ramaderia Nuñez del Cuvillo, número 83, guarisme 7 i de nom Barbadillo, patrocinat per la Penya de Penyes. Eixida en el Pla. A continuació, exhibició de vaques dels germans Bellés. El recinte de l’exhibició de vaques només constarà de les dues places amb cadafals.

23.30 hores: Bou embolat de la ramaderia germans Infants. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Embolado en el Pla.

01.00 hores: Vaquillas enfundades de la ramaderia Capota. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament, col·labora la penya Aficionats al Rollo. El recinte de l’exhibició serà en les dues places de cadafals.

01.00 h En el recinte de la festa (Plaza La Fira), Nit de disfresses amb actuació de dj GUILLEM NEBOT i dj MANU HIDALGO.

Dimecres 7 de setembre:

18.00 hores: III Festival d’Arts de Carrer de Borriana SEU-TE!. de 18.00 a 21.00 hores, ‘El viatge del senyor Tonet’ de Tombs Creatius; 20.00 hores, espectacle “YEE HAW” de la Banda d’Un altre. (Lloc: Plaza José Iturbi)

18.00 hores: Tast de formatges organitzada per la penya A tu ke t’importa. Cal apuntar-se en el casal de la penya (Hortolans, 1), places limitades.

18.00 hores: Bou de la ramaderia Torrehandilla, número 7, guarisme 6 i de nom Cristiano, patrocinat per la penya el Terç. Eixida en la plaça Major. A continuació, Bou de la ramaderia Santiago Domecq, número 6, guarisme 8 i de nom Insensat, patrocinat per la penya els Bourrianeres. Eixida en la plaça Major. A continuació, exhibició de vaques de la ramaderia germans Infantes.

18.30 hores: Taller de confecció de Fanalets en el Centre Municipal de Cultura.

20.15 hores: Solemne Vigília d’Oració en la basílica de Salvador.

22.30 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 22.30 h a 02.30 h en la plaça la fira. Organitza el Magnífic Ajuntament de Borriana, col·labora el Consell local de la Joventut de Borriana.

22.30 hores: “Maraya xiqui”, embolades infantils. S’embolaran tres carretons de la companyia Bou per la Vila, en la plaça Major. Organitza Federació Taurina de Borriana.

22.30 hores: XVIII Desfilada de Fanalets. Itinerari, eixida des de la plaça Rafel Martí de Viciana, la Tanda, plaça de la Mercè, Beat Ripollés, Sant Serapi, el Barranquet, Pla de Sant Blai i carrer Misericòrdia. La desfilada s’acaba en el porrat en honor a la Verge de la Misericòrdia. Participa la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana.

23.00 hores: Concert d’Efecto Pasillo. Lloc: Plaza la fira. Organitza Magnífic Ajuntament de Borriana.

23.30 hores: Macro Discomòbil amb l’actuació de diferents Dj’s. Organitza Peña Taurina El Terç. (C/ Pere Cornell).

01.00 hores: En el recinte de la festa (Plaza La Fira), actuació de: dj CARLES CARBONELL i dj LOWLINE.

Dijous 8 de setembre

09.00 hores: Missa en la basílica El Salvador.

11.00 hores: VIII Concurs d’allioli Ciutat de Borriana, organitzat per la penya A tu ke t’importa amb la col·laboració d’Orange, que se celebrarà davant del casal de la penya (Hortolans, 1). Cal apuntar-se prèviament en el mateix casal. Hi haurà concurs infantil a les 11h i concurs d’adults a les 12h.

11.00 hores: Missa Solemne en la basílica de Salvador.

19.00 hores: Actuació musical de Perico, organitza la penya A tu ke t’importa (Hortolans, 1).

19.30 hores: Missa en la basílica de Salvador. En finalitzar la missa, Processó en honor a la Verge de la Misericòrdia, patrona de Borriana. Itinerari: plaça Major, carrer Major, Puríssima, Sant Xotxim, Sant Vicent, el Pla, Barranquet, Pla de Sant Blai, carrer Major i plaça Major. Es convida a tots els xiquets i xiquetes que hagen pres la comunió enguany a participar en la processó.

01.00 h En el recinte de la festa (Plaza La Fira), actuació de: dj ANGEL GONZALEZ i dj DRAGOS POP. Organitza Magnífic Ajuntament de Borriana.

Divendres 9 de setembre

12.30 hores: Exhibició de vaques de Nacho Claramonte, patrocinat per la penya Matinal de rollo. El recinte de l’exhibició de vaques només constarà de les dues places amb cadafals.

17.00 hores: Inauguració de l’exposició de XIII Edició de les minifalles Infantils, en el Centre Municipal de Cultura. Es podrà visitar i votar a la millor minifalla des del dia 9 fins al 16 de setembre en horari del CMC la Mercè.

18.00 hores: Borriana Sona 2022. En la plaça de la Mercè, actuació dels grups locals: Black London, Juanma Garcia, Tatiana Javaloyes i The Handsomes Wagon. Organitza Magnífic Ajuntament de Borriana, Regidoria de Festes i Joventut.

18.00 hores: Bou de la ramaderia el Torero, número 60, guarisme 7 i de nom Bacallà, patrocinat per la penya Jóvens del Bou. Eixida en la plaça Major. A continuació, Bou de la ramaderia Salvador Domecq, número 61, guarisme 6 i de nom De La Rioja, patrocinat per la penya Va de Bous. Eixida en la plaça Major. A continuació, exhibició de vaquilles dels germans Infantes. El recinte de l’exhibició de vaquilles només constarà de les dues places amb cadafals.

18.30 hores: activitats infantils, en horari de 18.30 h a 21.00 h, a la plaça de la Mercè. Organitza el Magnífic Ajuntament de Borriana.

19.30 hores: JB Fest. Tardeo amb el grup Rumba Sierra, a continuació, Dj set. organitza penya Joves del bou (c/la carrera).

20.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 19.30 h a 23.30 h.

20.30 hores: Festa de les Paelles en la plaça la Fira. Inscripcions en la planta baixa de l’Ajuntament (Serveis Interns-Informació) des del dilluns 29 d’agost fins al dimecres 7 de setembre. Horari d’inscripcions de 09.00 h a 14.00 h i en horari de bou. El dia 7 de setembre fins a les 14.00 h. La zona per a cuinar les paelles serà la ronda Poeta Calçada, enfront de l’antic pub Jamaica.

21.00 hores: En la zona de les paelles se celebrarà una rifa solidària de Creu Roja per a ajudar a les persones més desfavorides. A continuació, actuació de l’orquestra Mònaco, a la 01.00h aproximadament.

23.30 hores: Actuació d’Alfredo Rey des del balcó de Satine en la plaça Major.

23.30 hores: Desafiament musical de la Misericòrdia 100% borrianenc. Dj Xai vs Indu Dj. Organitza la penya A tu ke t’importa (Hortolans, 1), amb festa popular de disfresses.

23.30 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 23.00 h a 01.00 h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.

24.00 hores: Actuació de Patxi Ojana des del balcó de Satine en la plaça Major.

24.00 hores: Discomòbil popular i ball de disfresses amb l’actuació de dj LOWLINE, organitzat per la penya la Bota (Sant Vicent escaira amb Mare de Déu del Roser).

24.00 hores: JB FEST. Macrodiscomòbil The End, al carrer la Carrera, organitza la penya Joves del Bou.

02.00 hores: Actuació del grup Rumba Sierra des del balcó de Satine en la plaça Major

Dissabte 10 de setembre

10.00 hores: I Torneig de Futbolí i Dards Peña l’Any que veu ho pensem al casal de la Penya (Camí Fons, 4) Inscripcions al 658892952 (Sergio).

12.30 hores: Tancament i exhibició de vaques de la ramaderia germans Infants. Itinerari: Misericòrdia, Pla de Sant Blai i Barranquet. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament. El recinte de l’exhibició de vaques només constarà de les dues places amb cadafals.

16.00 hores: 2a jornada del Concurs de jocs de taula tradicionals, organitzat per la penya A la teua ke t’importa (Hortolans, 1).

17.00 hores: tardeo DJ SESSION-TRIBUT A Camela+Arrebato. Cançons d’amor i desamor que tots hem cantat alguna vegada. No t’ho perdes. En la Penya Mare Meua Tu (carrer l’aigua).

18.00 hores: Tast de vins organitzada per la penya A tu ke t’importa Cal apuntar-se en el casal de la penya, places limitades (Hortolans, 1).

18.00 hores: Borriana Sona 2022. En la plaça de la Mercè, actuació dels grups locals: Salvant a María, Día13, El Suís, PUK 2 i Aina Palmer.

18.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 18.00 h a 22.00 h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.

18.00 hores: Bou de la ramaderia Osborne, número 22, guarisme 6 i de nom Cañizo, patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Eixida en el Pla. A continuació, Bou de la ramaderia Miura, número 72, guarisme 6 i de nom Zahonero, patrocinat per Satine. Eixida des dels corrals del Museu del Bou. A continuació, exhibició de vaques de la ramaderia l’Esperó.

18.30 hores: Activitats INFANTILS, en horari de 18.30 h a 21.00 h, en la plaça de la Mercè. Organitza el Magnífic Ajuntament de Borriana.

20.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 20.00 h a 22.00 h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.
de Borriana.

23.30 hores: Bou embolat de la ramaderia Gerardo Ortega, número 8, guarisme 6 i de nom Cantinero, patrocinat pel Magnífic Ajuntament. Embolat en la plaça Major.

24.00 hores: Punt violeta + Punt d’acció sobre el col·lectiu LGTBIQA+, amb horari de 00.00h a 02.00h en la vorera del Mercat Municipal al costat de la Mercè.

24.00 hores: Re-fregó Fest, organitza penya el Re-fregó, al carrer Sant Gemma Galgani.

24.00 hores: Desta-ca Fest amb els Dj Nacho Carreguí i Sergio Bulau, al carrer Maestrazgo.

24.00 hores: X aniversari penya Batibull. Actuació de Dj Font & Iker Nieto C/Serves de Jesús 10 sota

24.00 hores: BORRIANA REMEMBER FESTIVAL. Actuació de Dj Micky (Iuques), Dj Vamp
(Sakkara), Dj Josel (Arsennal), Dj Killer (Boys), Dj Busts (Flamingo’s). Lloc: plaça de la Mercè. Patrocinat pel Magnífic Ajuntament de Borriana.

01.00 hores: En el recinte de la festa (Plaza La Fira), actuació de: dj CARLES CARBONELL, Dj SERGIO RAMIA i dj HÉCTOR BENÍTEZ.

Diumenge 11 de setembre

18.30 h Batalla de Flores, amb la participació de les Reines Falleres, les corts d’honor i les comissions falleres de la ciutat, així com les representants de les ciutats convidades. Itinerari: plaça la Mercè, la Carrera, el Pla i la Tanda.

21.00 hores En la plaça de la Fira, es dispararà un Castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Martí, com a colofó a les festes de la Misericòrdia 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari