La província de Castelló registra 2 morts de pacients amb coronavirus des d'ahir

La consellera de Sanitat ha informat de 64 casos positius en coronavirus confirmats per PCR en la Comunitat Valenciana

La província de Castelló registra 2 morts de pacients amb coronavirus des d'ahir

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat aquest matí que hi ha 64 casos positius per coronavirus confirmats per PCR des d’ahir, unes dades que seran claus per a la desescalada. Segons ha explicat, aquesta prova mostra si el pacient es troba en la fase aguda de la malaltia, una informació fonamental per a avançar en les fases de la desescalada del Pla de Transició a la Nova Normalitat. Per això, d’ara endavant, des de la conselleria s’oferiran els casos confirmats per PCR, com ja fa el Ministeri de Sanitat.

En aquest sentit, la titular de Sanitat ha confirmat que s’han registrat 64 casos positius de COVID-19 amb PCR, per la qual cosa el total acumulat d’aquests positius en la Comunitat Valenciana és de 10.500. Per províncies, 1.435 s’han produït a Castelló, 5.388 a València i 3.677 a Alacant.

Així mateix, 6 de cada 10 persones s’han recuperat de la malaltia. Entre ahir i hui s’han donat 149 altes hospitalàries, una xifra que ascendeix a 7.655 des que va començar la pandèmia. 34 persones més s’han recuperat a Castelló, 60 a Alacant i 55 a València, ha destacat Barceló.

D’altra banda, hi ha 11 ingressos des d’ahir i 9 pacients menys en l’UCI, per la qual ha passat el 2,6% de les persones hospitalitzades per la COVID-19. Ara mateix hi ha 610 persones ingressades, 58 d’elles a Castelló (14 en l’UCI), 164 a Alacant (40 en l’UCI) i 348 a València (51 en l’UCI).

Malauradament, 10 persones han perdut la vida des d’ahir, 3 d’elles en residències de majors. Segons ha detallat la consellera, s’han produït 2 morts a Castelló, 5 a Alacant i 3 a València.

A més, s’han fet 171.513 proves en total per a identificar els casos de COVID-19 en la Comunitat Valenciana: 124.035 PCR i 47.478 ràpids.

Respecte a les residències, des de l’inici de la crisi sanitària hi ha hagut 155 centres afectats, ja siga per contagis sols en una persona de la plantilla o per brots entre residents. No obstant això, 81 d’elles ja estan lliures de coronavirus, la qual cosa suposa el 53%.

Ara mateix, continuen actives 74 residències (13 a Castelló, 18 a Alacant i 43 a València) i 30 d’elles estan sota supervisió directa de Sanitat (9 a Castelló, 8 a Alacant i 13 a València). Respecte a com preveu la Conselleria de Sanitat la desescalada d’aquests centres, Barceló ha assenyalat que a mesura que s’avance en la desescalada, s’anirà elaborant un pla, “però sempre tenint en compte que cal tindre una especial protecció sobre els majors”.

Respecte a per què a partir d’ara tan sols es facilitarà informació sobre les dades confirmades per PCR, ha explicat: “El Ministeri està tenint en compte els casos que estan confirmats per PCR perquè detecta la fase més aguda de la malaltia, que és la clau. Per tant, per al Ministeri de Sanitat és la prova per a comptar la cadena de contagis i això serà el que es tindrà en compte per a la desescalada. La detecció precoç ens podrà permetre tallar qualsevol contagi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari