La Diputació constitueix un comité de crisi per a impulsar el turisme provincial

Virginia Martí, diputada provincial de Turisme, defensa un pla d’acció “per a oferir una resposta contundent, coordinada i unitària enfront de l’actual crisi provocada per l’emergència sanitària”

La Diputació constitueix un comité de crisi per a impulsar el turisme provincial
15/04/2020 -

La Diputació de Castelló, a través del Patronat Provincial de Turisme, ha posat en marxa un comité de crisi centrat en dissenyar una estratègia coordinada per a fer front als efectes negatius de la pandèmia del coronavirus en el sector turístic de la província.

El comité, com destaca la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha definit ja “un pla d’acció per a oferir una resposta contundent, coordinada i unitària enfront de l’actual crisi provocada per l’emergència sanitària, perquè només treballant de manera coordinada amb els principals agents clau del sector podrem avançar en la solució més adequada”.

El Patronat Provincial de Turisme, en aquest sentit, ha constituït tres fòrums de consulta (sectorial, social i territorial) amb l’objectiu d’activar els mecanismes de planificació i resposta davant els futurs escenaris que s’aniran aclarint en el futur immediat per part del comité de crisi. Segons Virginia Martí, “és fonamental implicar el sector i aconseguir el seu compromís, tant per a gestionar el moment d’incertesa actual com per a orientar les accions de recuperació”.

Reunió amb empresaris turístics

L’estat d’alarma decretat pel Govern ha paralitzat l’activitat turística i les previsions no són bones per al sector, que ja ha perdut la temporada de Setmana Santa i s’enfronta amb incertesa a l’estiu, sense saber fins a quin grau es podrà reprendre l’activitat i en quines condicions, tal com s’ha analitzat hui en el transcurs d’una reunió per videoconferència en la qual han participat més de 15 representants del sector turístic castellonenc.

La diputada, en aquesta trobada telemàtica, ha insistit que “la situació excepcional exigeix actuar amb unitat i agilitat”, per la qual cosa ha volgut transmetre als empresaris la necessitat de “reaccionar al més prompte possible per a guanyar temps a la crisi, per a pal·liar el fort impacte en el sector pel cessament d’activitat i recuperar l’activitat una vegada finalitze l’estat d’alarma, oferint els mecanismes adequats per a fer-lo de manera efectiva.

Així mateix, en el transcurs de la reunió, la diputada ha pres nota de les necessitats actuals dels empresaris turístics, així com de les diferents propostes traslladades per a fer front a la situació actual. En aquest sentit, Virginia Martí s’ha compromés a sotmetre-les a valoració per part de l’equip tècnic al capdavant del comité de crisi i traslladar-les, quan siga necessari, a administracions també competents en la matèria, com Turisme Comunitat Valenciana, amb les quals la Diputació ja compta amb una comunicació i coordinació fluida. De fet, Martí ha recalcat que “el nostre esforç estarà orientat a defensar els interessos del sector turístic de Castelló en totes les instàncies”, animant per això al sector a “caminar units”.

L’objectiu del Patronat Provincial de Turisme és que aquest fòrum es reunisca periòdicament per a recuperar la normalitat. De manera paral·lela, la Diputació ha activat un equip tècnic que ja treballa en la identificació dels possibles escenaris de reobertura i volta a la normalitat, així com en la definició d’estratègies sectorials i de ‘màrqueting’ per a posicionar la província en el mercat turístic quan s’alce l’actual estat d’alarma pel coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari