El 95,5% dels ajuntaments s'uneix a la gran compra de mascaretes coordinada per la Diputació

El 95,5% dels ajuntaments s'uneix a la gran compra de mascaretes coordinada per la Diputació
16/04/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que 129 dels 135 ajuntaments de la província i 4 mancomunitats de les 8 existents s’han adherit a la gran operació de compra de màscares FFP2 homologades que ha impulsat la Diputació Provincial en col·laboració amb l’empresa local que ha subministrat aquest material a la institució des del principi d’aquesta crisi. En total, els ajuntaments i mancomunitats han sol·licitat 368.637 màscares que arribaran a Castelló des de la Xina en un termini aproximat de 3 o 4 setmanes. Martí ha agraït “la confiança mostrada en la Diputació per les alcaldesses i els alcaldes” i “l’agilitat en la seua resposta”, la qual cosa ha permés articular una comanda tan important «en tan sols dos dies hàbils». Els 129 ajuntaments adquiriran 366.887 màscares i les 4 mancomunitats 1.750.

El president ha destacat que amb aquesta operació, que ha sigut secundada pel 95,5% dels municipis, la Diputació actua com a central de compres perquè els ajuntaments puguen adquirir “amb la màxima celeritat i en les millors condicions possibles un material que hui és escàs a tot el món”. També ha recordat que “per raons d’índole administrativa, en aquests moments la institució provincial no està en condicions de finançar aquesta gran operació de compra de màscares”, encara que ha manifestat que “estem estudiant la creació a mitjà termini d’una línia d’ajudes específiques per als ajuntaments que subvencione part d’aquestes despeses perquè, com és sabut, la nostra vocació és la d’estar al costat dels ajuntaments i, molt més, en una situació tan complicada com l’actual”.

Continua el repartiment de material gratuït

Cal destacar que, a part de coordinar aquesta compra, la institució provincial ha invertit més de 150.000 euros en l’adquisició de 50.000 màscares, 80.000 guants, 2.000 vestits de protecció, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. “Aquest material s’està distribuint, de forma totalment gratuïta, entre tots els ajuntaments i mancomunitats de la província per a garantir que els treballadors municipals que realitzen serveis essencials compten amb la deguda protecció” ha recalcat el president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari