La Diputació aprova el paquet d'ajudes d'1,6 milions d'euros per a vertebrar els serveis socials de la província

La vicepresidenta, Patricia Puerta, destaca que aquestes subvencions formen part de l’estratègia de la corporació per a fer front al repte demogràfic

La Diputació aprova el paquet d'ajudes d'1,6 milions d'euros per a vertebrar els serveis socials de la província
24/08/2021 -

La Diputació de Castelló ha aprovat aquest dimarts la resolució definitiva del paquet de subvencions de Benestar Social per a entitats locals. Amb aquest últim tràmit s’activa l’arribada d’1,6 milions d’euros en concepte d’ajudes a les localitats i mancomunitats de la província per a la posada en marxa i manteniment de projectes vinculats a la conciliació familiar i laboral, el transport de persones,la rehabilitació d’espais socials, la promoció de la salut i l’envelliment actiu.

La vicepresidenta de la Diputació i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, considera que aquesta fornada d’ajudes «contribueixen a fer província» perquè «amb elles estem aconseguint un territori més vertebrat i més igualitari en impulsar la creació a l’interior de noves dotacions que fins ara només existeixen a la costa». Per a Puerta «aquesta és la raó de ser d’aquesta Diputació progressista, que es mou per a garantir que cap persona, visca on visca, es quede sense accés als serveis més bàsics».

Patricia Puerta ha destacat que aquest paquet d’ajudes forma part de l’estratègia implantada per la Diputació de Castelló per a fer front al repte demogràfic. En paraules de Puerta «no mai un equip de govern anterior havia apostat tant per millorar els serveis públics municipals ni va invertir tant en la generació de noves oportunitats com s’està fent ara».

LES LÍNIES DE SUBVENCIÓ

Quant a les subvencions aprovades aquest matí, dues d’elles es focalitzen en la promoció de la conciliació familiar i laboral en municipis on, hui en dia, no existeix cap alternativa. La primera d’elles és per al manteniment de la xarxa d”escoles matineres’, la qual comptarà aquest curs que està a punt de començar amb 46 aules repartides a tota la província gràcies a una subvenció de 231 mil euros. Amb ells es garantirà la contractació del personal. Seguint la línia de la conciliació, la Diputació ha aprovat també concedir a 22 municipis la quantitat de 376 mil euros per a l’obertura de les unitats de conciliació familiar, que garanteix que les famílies amb xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys de municipis en risc de despoblament puguen portar a terme el seu projecte de vida i compaginar les parts personals i professional en el seu lloc de residència.

L’altra línia d’ajudes elevada i aprovada hui en Junta de Govern ha estat la de transport de persones. Amb aquesta subvenció de 367 mil euros «els 110 ajuntaments adjudicats disposaran de recursos per activat noves connexions entre els municipis i els caps de comarca, a fi d’apropar la gent a serveis essencials com el metge o facilitar tasques administratives».

Per a la reforma i modernització dels coneguts com a clubs de la tercera edat s’han consignat 220 mil euros, els quals s’hi hauran de destinar a la compra de nou equipament o per a l’adaptació d’espais perquè siguen accessibles o eficients energèticament. Es beneficiaran 48 municipis de la província.

Pel que fa a les iniciatives socials, la vicepresidenta Patricia Puerta ha destacat que, amb finançament provincial, es promouran a 107 localitats accions de promoció de la salut i de l’envelliment actiu amb un pressupost de 316 mil euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari