La Diputació avança en el seu impuls de transparència a través de les dades obertes

La Diputació avança en el seu impuls de transparència a través de les dades obertes
22/05/2021 -

El Servei d’Administració i Innovació Pública de la Diputació de Castelló, s’ha adherit als actes celebrats amb motiu de la Setmana de l’Administració Oberta 2021, notificant la creació de nous datasets en el portal de dades de la institució provincial. Precisament, el cap del Servei d’Administració i Innovació Pública de la Corporació, Borja Colón de Carvajal, ha sigut l’encarregat de presentar aquest observatori en l’esmentada Setmana, que impulsa la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Es tracta dels datasets Calendari de festes locals, relació de centres de diàlisis de la Comunitat Valenciana, fugides en la xarxa d’aigua potable dels municipis de la província, societats laborals, perímetres dels termes municipals de la província de Castelló, trànsit de contenidors des del port de Castelló i immobles urbans del patrimoni de la Diputació de Castelló. També s’ha actualitzat el dataset alcaldes de la província de Castelló.

L’organització d’aquesta Setmana pretén comunicar a la ciutadania i als empleats públics els principis de la transparència i la rendició de comptes, la participació i la integritat públiques, reforçar els vincles entre els poders públics i la ciutadania, posant de manifest el compromís de les nostres institucions amb aquests valors, i oferir una imatge d’administració pròxima i oberta.

Amb la creació d’aquests datasets es posa a l’abast de la població una informació vàlida extreta, a vegades de les estadístiques, en altres casos fruit de la labor d’investigació o, dels propis serveis d’arxiu i documentació de la diputació.

Un dels objectius principals en l’Estratègia de Dades Obertes de la Diputació de Castelló, aprovada el novembre de 2018, és la reutilització de la informació que procedeix del sector públic per part del sector infomediari en general, en la mesura que aquest sector es converteix en principal reutilitzador de la informació, igual que les mateixes administracions públiques. La reutilització està relacionada amb l’ús majoritari de dades i d’informació, per al desenvolupament de productes o de serveis destinats a la millora dels processos de presa de decisions, a més de constatar l’exercici de transparència col·laborativa.

És oportú esmentar que l’abril de 2019, la Diputació de Castelló va crear el Consell de Reutilitzadors a fi de suggerir, orientar, i deliberar sobre la política pública de dades obertes impulsada des del Servei d’Administració i Innovació Pública de la institució provincial.

D’altra banda, amb l’obertura de les dades públiques i la millora de la qualitat d’aquests, la Diputació de Castelló es converteix en impulsora de les dades obertes, amb un repositori integrat per un catàleg de 81 datasets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari