La Diputació de Castelló facilita als ajuntaments una eina per a celebrar reunions per videoconferència dels seus òrgans col·legiats

El diputat del Servei Provincial d’Assistència a Municipis (Sepam), Ximo Huguet, remet un correu electrònic als alcaldes i alcaldesses per a donar-los a conéixer el sistema de reunions telemàtiques de la institució i les opcions de poder oferir-ho als municipis

La Diputació de Castelló facilita als ajuntaments una eina per a celebrar reunions per videoconferència dels seus òrgans col·legiats
09/04/2020 -

La Diputació de Castelló ha impulsat una eina de treball per a celebrar reunions dels seus respectius òrgans col·legiats de manera telemàtica que estarà a l’abast també dels ajuntaments de la província. Així ho ha donat a conéixer hui el diputat de Cooperació i del Servei Provincial d’Assistència a Municipis (Sepam), Ximo Huguet, amb un correu electrònic remés als alcaldes i alcaldesses de les comarques castellonenques.

Ximo Huguet ha destacat “la necessitat d’estar al costat dels ajuntaments perquè, en l’actual estat d’emergència sanitària, i malgrat les restriccions que suposa per a l’Administració, els ajuntaments puguen continuar celebrant les seues juntes o plens per a continuar operatius i atendre sobretot les gestions per a fer front a l’efecte de la pandèmia als nostres pobles”.

Així, amb l’objectiu de satisfer les necessitats que els ajuntaments tenen en l’ús d’eines de videoconferència per a la celebració (i enregistrament) de reunions telemàtiques dels seus òrgans de govern, la Diputació de Castelló ha adquirit un nombre suficient de llicències a través de la plataforma Zoom per a ser utilitzades en cas de necessitat.

Amb això, a partir de demà divendres tots els ajuntaments que ho desitgen podran manar un correu electrònic a la institució provincial sol·licitant la reserva d’una sala virtual per a un dia/hora concret, que els serà assignada amb la ID i la contrasenya corresponent perquè puga ser celebrada de manera remota i independent.

Ximo Huguet insisteix en la importància de traslladar les necessitats per a poder coordinar-les des de la institució provincial i establir, si és necessari, un calendari perquè no hi haja problemes de cobertura d’aquests òrgans col·legiats per part de cadascuna de les corporacions locals.

La Diputació de Castelló ja treballa per aquest mètode en la reunió de les seues comissions, juntes de govern, untes de portaveus i fins i tot plens, com va quedar reflectit en la històrica sessió plenària celebrada dimarts passat per videoconferència.

Reial Decret Llei

La via telemàtica per a mantindre el funcionament de les institucions públiques està avalada pel Reial Decret Llei 11/2020 de 31 de març, en el qual s’han adoptat mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per a fer front al COVID-19. Sobre aquest tema, s’ha afegit un nou apartat en la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, en el qual s’avala que les institucions públiques puguen constituir, celebrar sessions i adoptar entenimentats a distància per mitjans electrònics i telemàtics”.

En aquesta línia, “es consideren mitjans electrònics vàlids les audioconferències, videoconferències o altres sistemes tecnològics o audiovisuals que garantisquen adequadament la seguretat tecnològica, l’efectiva participació política dels seus membres, la validesa del debat i votació dels acords que s’adopten».

La Diputació de Castelló, després de l’estat d’alarma actualment vigent, valorarà la possibilitat d’adquirir el producte de Gestiona que integra l’eina Zoom i estendre-ho a tots els Ajuntaments. No obstant l’anterior, els ajuntaments poden contractar directament el producte si així ho estimen convenient i no volen acollir-se a alguna de les llicències que la Diputació cedeix de manera gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari