Martí: "La Diputació de Castelló ha sigut pionera en el repartiment de material de protecció sanitària als ajuntaments enfront del coronavirus"

Martí: "La Diputació de Castelló ha sigut pionera en el repartiment de material de protecció sanitària als ajuntaments enfront del coronavirus"
08/04/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha posat en valor l’esforç realitzat per la institució provincial en l’actual situació d’emergència sanitària pel COVID-19, que s’ha traduït en la posada en marxa d’un pla de xoc amb mesures econòmiques i fiscals per als municipis, a més de la compra de material de protecció sanitària per als serveis essencials dels ajuntaments i la posada a la disposició dels municipis dels efectius del Consorci Provincial de Bombers per a realitzar labors de desinfecció.

Martí, en aquest sentit, ha subratllat que “estem donant resposta des del minut zero i podem dir ben alt que aquesta Diputació ha sigut absolutament pionera en l’adquisició i repartiment de material de protecció sanitària entre els nostres ajuntaments, alguna cosa en el que per descomptat continuarem treballant durant aquestes pròximes setmanes”. Destaca a més la certificació sanitària del material, com per exemple les màscares FPP2 comprades, que són les recomanades per les organitzacions sanitàries.

Fins hui, la institució provincial, amb una inversió entorn dels 150.000 euros, ha adquirit prop de 80.000 guants, 28.000 màscares, 2.000 vestits de protecció, 1.100 ulleres, 5.000 litres de gel desinfectant i 3.000 litres de lleixiu. Aquesta quantitat encara es veurà incrementada la setmana pròxima quan arriben, procedents de la Xina, 22.000 màscares més, que tenen com a objectiu cobrir les necessitats del personal que realitza els serveis essencials dels ajuntaments i de les mancomunitats (neteja, brigades, serveis socials, policia local, etc)..

Pioners en l’apartat del material i pioners també en el “important suport que està donant el nostre Consorci Provincial de Bombers als pobles de la província en els treballs de neteja i desinfecció dels seus entorns més sensibles”. Sobre aquest tema, són ja prop de 60 els municipis en els quals s’ha acudit per a actuar, recordant en aquesta línia que els ajuntaments que ho necessiten han de dirigir-se al Consorci per a sol·licitar aquests treballs.

Responsabilitat política

Amb tot això, José Martí ha subratllat que la institució provincial, “com ja deixem clar en el ple d’ahir, dedicarà tot el seu esforç a combatre els efectes econòmics i socials de la pandèmia del coronavirus a la nostra província”, però insisteix a demanar a tots els grups polítics de la Diputació “unitat i coherència política, perquè convertir aquest situació d’emergència en un camp de confrontació és alguna cosa que no entendrien els ciutadans i ciutadans de la província”.

En aquest sentit, sol·licita als partits en l’oposició “responsabilitat” i que no plantegen mesures, com l’adquisició per part de la Diputació de test ràpids de detecció del Covid per a la població, “perquè saben que és una qüestió que no és la nostra competència ni té, en data de hui, cap aval legal”. Per a José Martí, “el camí ara és no posar pedres en el camí, no generar confusió a la ciutadania i, com vaig dir ahir en ple, fer Gran Política”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari