La Diputació centra aquesta setmana la batalla contra els mosquits en una trentena de municipis de la costa i el prelitoral

La Diputació centra aquesta setmana la batalla contra els mosquits en una trentena de municipis de la costa i el prelitoral
26/09/2022 -

La Diputació de Castelló centrarà aquesta setmana les accions contra els mosquits en els municipis de la costa i en aquelles zones del prelitoral que recentment han registrat pluges. Seran 43 jornades de treball en una trentena de municipis, amb especial incidència en les àrees humides del Prat de Cabanes-Torreblanca i del sud de la província.

Així ho ha comunicat la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, qui ha assenyalat que l’objectiu és mantenir la pressió contra els dípters en els municipis costaners, que tradicionalment són els que en aquesta època pateixen més els efectes de la plaga d’insectes, i en aquells altres que no estan banyats per la mar, però es troben relativament a prop.

Es dona la circumstància que la setmana passada, malgrat el que apuntaven les prediccions, en aquestes poblacions de l’anomenat prelitoral es van registrar precipitacions de major importància que en la costa. També cal constatar que, donada l’evolució de les temperatures, en els últims dies a penes s’han detectat mosquits i larves en les àrees muntanya i interior.

La diputada Jiménez ha destacat «la important tasca que està desenvolupant la direcció del nou Pla Provincial contra els Mosquits, que cada setmana analitza la situació per a ajustar els tractaments a les necessitats existents en cada part del territori». Unes fumigacions que es realitzen per via terrestre seguint les indicacions dels experts, els qui adverteixen que són més efectives que els aeris perquè amb aquestes últimes solo s’ataca a les larves i amb les terrestres a les larves i els individus adults.

María Jiménez ha recordat finalment que amb el nou Pla Provincial activat en 2022 s’ha aconseguit incrementar un 30% el nombre de tractaments anuals, amb un estalvi pressupostari del 36%. La quantitat invertida en aquest exercici serà de 630.348 euros enfront del milió d’euros pressupostat a casa un dels exercicis de 2020 i 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari