La Diputació fa accessible l'observatori de Culla amb una inversió de 30.000 euros

La Diputació fa accessible l'observatori de Culla amb una inversió de 30.000 euros
23/08/2021 -

La Diputació de Castelló ha contribuït amb una aportació de 30 mil euros a l’adaptació de les instal·lacions de l’Observatori Astronòmic Turístic de Culla (Aestromaestrat) per a fer-les accessibles a totes les persones amb mobilitat reduïda.

El projecte ha estat elaborat per COCEMFE Castelló, entitat de referència en la província en l’àmbit de la discapacitat física i orgànica, la qual ha analitzat les deficiències actuals de l’edifici turístic i del seu entorn per a adaptar-los a la legislació vigent.

La vicepresidenta de la Diputació i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha explicat que, amb aquesta inversió, «fem una aposta per millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat en espais públics i turístics, demostrant que volem ser una terra oberta i igualitària en la que tothom puga gaudir dels nostres recursos sense que cap barrera ho impedisca».

Pel que respecta a les millores implementades, Puerta ha explicat que s’ha adequat la zona d’aparcament i els accessos, s’ha fet plenament accessible la plataforma d’observació i s’ha construït un nou mòdul de lavabo adaptat. «Des d’ara les persones amb mobilitat reduïda podran gaudir d’una interessant oferta d’oci nocturn i ambiental com poques a la nostra terra hi ha».

En la visita ha estat present ‘alcalde local, Heradio Bellés, qui ha agraït a la Diputació la realització d’aquest projecte que contribueix a incrementar l’atractiu turístic d’aquesta localitat interior que, entre d’altres, ja compta amb el títol de ‘poble més bonic d’Espanya’.

ASTROMAESTRAT, UN PUNT ÚNIC

Astromaestrat està localitzat en un dels punts més alts de la comarca històrica del Maestrat, a 1.030 metres d’altura, lluny de qualsevol punt de contaminació lumínica, el que li atorga unes condicions privilegiades per a poder contemplar el cel estrellat amb tot la seua esplendor. Per a la visió, l’observatori compta amb una cúpula de 15 metres quadrats, amb un aforament màxim de 15 persones. Es troba en l’ermita de Sant Cristòfol de Culla, a un quilòmetre de distància del nucli urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari