La Diputació involucra amb el CRU a 25 equips d'arquitectura en l'objectiu de promocionar la ceràmica en l'entorn urbà

El veredicte del jurat es farà públic el 16 de juliol a la Reial Fàbrica de l’Alcora

La Diputació involucra amb el CRU a 25 equips d'arquitectura en l'objectiu de promocionar la ceràmica en l'entorn urbà
24/06/2021 -

Fins a 25 propostes d’arquitectura aspiren a convertir-se enguany en els millors treballs de transformació i renovació urbana de la província fets amb ceràmica local. Aquesta és la xifra definitiva de participants en la quarta edició del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) de la Diputació de Castelló, que torna un any més revalidant les bones dades de participació d’anys anteriors.

El diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha valorat amb satisfacció «el gran nombre de propostes rebudes» i ha afirmat que, una volta més, «queda demostrat que el CRU està plenament consolidat com una de les majors plataformes de promoció de l’ús de la ceràmica en entorns urbans». L’interés per participar per part dels equips d’arquitectura es justifica per la important dotació econòmica dels premis, amb 25 mil euros en honoraris, i el repte que suposa aplicar la ceràmica en un àmbit nou com és l’urbà.

Després d’aquesta fase, el jurat haurà d’analitzar i avaluar tota la documentació presentada per a fallar, no més tard del 28 de juny, el veredicte. L’anunci oficial de les dues obres guanyadores tindrà lloc el dia 16 de juliol a la Reial Fàbrica de l’Alcora, un espai amb una forta càrrega simbòlica per ser el bressol de l’actual indústria ceràmica castellonenca.

Huguet ha destacat que les propostes que s’alcen amb la victòria es materialitzaran al llarg de l’any 2022 a càrrec del Pla Ceràmica de la Diputació de Castelló. Per a aquesta finalitat es reservaran en els pròxims comptes públics la quantitat de 400 mil euros, a raó de 200 mil euros per a cadascun d’ells.

LES OBRES DE VINARÒS I SOT, EN MARXA
Actualment s’estan desenvolupant els treballs de construcció dels projectes premiats en el CRU III. Són la concorreguda parada d’autobusos del riu Cervol de Vinaròs i l’antic llavador de l’Inchidor de Sort de Ferrer, que estrenaran imatge nova i funcionalitats amb la ceràmica de Castelló com a protagonista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari