La Diputació reconeix amb el mèrit a la innovació a l'ITC pel mig segle al servei de la indústria taulellera castellonenca

El director de l’Institut de Tecnologia Ceràmica, Gustavo Mallol, destaca el treball de les 115 persones de l’organisme que serveixen tecnològicament i aporten valor al sector ceràmic

La Diputació reconeix amb el mèrit a la innovació a l'ITC pel mig segle al servei de la indústria taulellera castellonenca
12/05/2021 -

La Diputació de Castelló farà entrega aquest diumenge, Dia Oficial de la Província, de la medalla al mèrit a la innovació 2021 a l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC). Un reconeixement que premia la seua consolidada trajectòria de mig segle al servei de la modernització del sector industrial castellonenc.

El director de l’ITC, Gustavo Mallol, ha donat les gràcies per aquest nomenament “que premia els 50 anys de funcionament de l’Institut de Tecnologia Ceràmica”. Mallol, qui ha representat l’ITC en la campanya de presentació dels premiats, ha destacat el paper fonamental que ha jugat l’organisme, participat per la Universitat Jaume I, en la transformació taulellera. El seu comés ha estat des d’un primer dia l’estudi i desenvolupament de noves tècniques per a explotar al màxim les potencialitats de l’argila castellonenca.

Les dades que arrossega l’ITC parlen per si soles: “En 50 anys d’història hem pogut desenvolupar més de 2.000 projectes d’i+D+I i 400 assajos de certificació de qualitat”. “Som al voltant de 115 persones focalitzades en servir tecnològicament i aportar valor tècnic al sector industrial ceràmic de la província de Castelló”.

En l’àmbit educatiu, l’Institut de Tecnologia Ceràmica oferta des de fa un any a la Universitat Jaume I un curs d’expert en processat de material ceràmic, que en un futur es convertirà en el primer màster a Espanya de tecnologia ceràmica.

Per tots aquests mèrits i altres més que atresora, la Diputació ha escollit l’ITC com una de les figures més importants de la província i com a digna guanyadora del premi a la innovació de 2021.

La cerimònia de lliurament de les distincions del Dia de la Província tindrà lloc, per primera vegada, el 16 de maig, dia en què 199 anys enrere es constituïa la primera corporació provincial de la història. A banda d’aquest reconeixement se n’entregaran quatre més: el Mèrit a l’Esport, al ‘Playas de Castellón’, el Mèrit a les Arts, a Manuel Vicent, el Mèrit a la Solidaritat, al Banc d’Aliments de Castelló i ‘FoodRation4All’, i l’Alta Distinció, al col·lectiu sanitari de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari