La Diputació realitzarà aquesta setmana tractaments terrestres contra els mosquits en 37 municipis

Seguint el full de ruta dissenyat per la direcció tècnica del Pla Provincial contra els Mosquits s’actuarà en municipis d’interior i en les poblacions turístiques de la costa

La Diputació realitzarà aquesta setmana tractaments terrestres contra els mosquits en 37 municipis
19/06/2022 -

La Diputació de Castelló realitzarà entre els dies 20 i 23 de juliol cinquanta accions de lluita contra els mosquits per via terrestre en 37 municipis de la província de Castelló, oferint una atenció molt especial a les poblacions del litoral sud: Xilxes, Moncofa i Nules. És una informació oferida pel president de la Diputació, José Martí, qui ha assenyalat que «donada la particular situació que s’està produint a l’entorn de la platja de Moncofa i voltants, ens veiem obligats a posar el focus d’una manera molt especial en els municipis del litoral sud».

En conseqüència, el Pla Provincial contra els Mosquits intensificarà a partir de demà els treballs que s’han desenvolupat durant el cap de setmana arran de la important pujada del nivell freàtic registrada en la Finca del Pou, que se situa en el terme municipal de Nules encara que molt prop de la platja de Moncofa.

Cal destacar que durant tot el cap de setmana la Diputació ha mantingut als seus equips actius en aquesta zona, inclòs un vehicle dotat amb un canó de llarg abast, en nom de la consecució de la major efectivitat possible.

El president Martí recorda que «treballem sempre en coordinació amb els ajuntaments, de fet, divendres passat, en tindre constància de les conseqüències que estava tenint la pujada inesperada del nivell freàtic en la zona, la diputada de Medi Natutal va contactar amb els alcaldes de Nules i Moncofa per a posar-se a la seua disposició».

No obstant això, seguint el full de ruta marcat per la direcció tècnica del Pla Provincial contra els Mosquits, es continua actuant en altres poblacions de la província i de manera especial en les del litoral que tenen una forta vinculació amb l’activitat turística.

Els termes municipals en els quals s’escometran ttractaments terrestres contra la plaga de mosquits a partir de demà són Alcalà de Xivert, Almassora, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Benlloc, Borriol, Cabanes, Càlig, Castelló, Cervera del Maestrat, Cortes de Arenoso, Fuente la Reina, La Jana, La Mata de Morella, la Pobla Tornesa, Salzadella, Moncofa, Nules, Olocau del Rey, Orpesa, Peníscola, Puebla de Arenoso, Sant Joan de Moró, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Polpís, La Todolella, Torreblanca, Traiguera, la Vall d’Alba, Vilafamés, Villahermosa, Villanueva de Viver, Vinaròs, Xilxes i Zucaina.

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha recordat que «segons ens traslladen els experts, el tractament terrestre resulta molt més eficaç perquè ataca a larves i mosquits adults, mentre que l’aeri solo afecta a les larves».

Jiménez també s’ha referit a la comunicació «constant entre la Diputació de Castelló i els ajuntaments».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari