La família de la xiqueta morta a Jérica per peritonitis anirà als tribunals: "Com ha pogut passar açò?"

Ramón Martínez, pare de la menor, assegura que no li van realitzar les proves corresponents i Sanitat inicia una investigació

La família de la xiqueta morta a Jérica per peritonitis anirà als tribunals: "Com ha pogut passar açò?"

Diumenge passat, 5 de febrer, Jérica es va sumir en la tristesa amb la mort d’una xiqueta de 12 anys per peritonitis, la qual cosa va portar a l’Ajuntament a decretar un dia de dol oficial. Una notícia que la família defensa que podria haver-se evitat i per la qual la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha obert una investigació per a esclarir els fets.

Ramón Martínez, pare de la xiqueta, Emma Martínez Gascón, ha explicat a Castelló Extra que la família interposarà una denúncia per negligència o mala praxi contra l’Hospital de Sagunt, on, assegura, no li van realitzar les proves pertinents per a detectar la peritonitis.

“El diumenge 29 de gener la xiqueta tenia la febre alta i dolor abdominal, per la qual cosa la portem a Urgències de l’ambulatori de Viver. Allí, li van dir que podia ser un virus estomacal o que podia ser que tinguera la seua primera menstruació i estava tenint dolor ovàric”, conta Martínez.

No obstant això, “el dijous, 2 de febrer, es trobava pitjor i havia perdut pes perquè ni menjava, per la qual cosa la meua dona va tornar a portar-la a l’ambulatori. El metge va insistir que seria un virus i durava diversos dies i ni es va alçar de la cadira a palpar-li el ventre, malgrat que la meua dona li va advertir que el meu fill va tindre apendicitis”.

Va ser el dissabte quan, en continuar amb el dolor i la febre, van tornar a portar a Emma al metge a l’Hospital de Sagunt, on no li van practicar ni anàlisi de sang ni una ecografia, denuncia el pare de la menor.

Finalment, el diumenge 5 de febrer, la família d’Emma es disposava a acostar a la xiqueta al metge de nou i va entrar en parada respiratòria. Després de realitzar-li la reanimació, van aconseguir estabilitzar-la i des de Viver va ser traslladada a l’Hospital Clínic de València, on va tornar a entrar en parada i van tractar d’operar-la per a salvar-la, però no va ser possible.

L’autòpsia revela que Emma Martínez va morir per peritonitis purulenta.

Sanitat investigarà l’ocorregut

Davant aquesta situació, la Conselleria de Sanitat ha iniciat una investigació per a esclarir els fets i comprovar si, com a denuncia la família d’Emma, no se li van realitzar les proves pertinents per a confirmar la peritonitis i, per tant, es podria haver evitat la defunció, segons va informar aquest divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas.

Mas va destacar que el director gerent de l’Hospital de Sagunt s’ha posat en contacte ja amb la família per a col·laborar en la investigació.

Ramón Martínez assegura que faran tot el necessari per a denunciar el que qualifiquen de “negligència molt grossa”, perquè no entén “com és possible que això haja passat hui dia”. Unes declaracions que ha reiterat aquest cap de setmana en els homenatges que s’han realitzat en la localitat de Jérica per la mort de la menor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari