El 25 festival de Música antiga i barroca arriba a Peníscola

Compta amb 13 concerts i durarà del 3 d’agost fins al 12

El 25 festival de Música antiga i barroca arriba a Peníscola
03/08/2020 -

El festival de Música antiga i barroca de Peníscola 2020 s’inaugura aquest dilluns, 3 d’agost, al pati d’armes del castell del Papa Lluna, a les 22.30 hores. L’inici del festival comptarà amb el concert “Qui amors té…” del Cor de la Generalitat i el grup Harmonia del Parnàs, sota la direcció de Marian Rosa Montagut.

“Qui amors té…” és una commemoració del cinqué centenari de la primera volta al món. Tracta de realitzar una representació significativa de la música que sonava en els temps en què el portugués Magallanes va realitzar la primera circumnavegació a la Terra. L’eix conductor de la proposta és l’amor i el desamor, que pren com a títol la cançó de Juan Vázquez: “Qui amors té, com dorm? Dorm cadascú com pot…”.

Creat en 1996, aquest festival de Música antiga i barroca està especialitzat en la interpretació historicista de música compresa entre els segles XII i XVII. És una producció de l’Institut Valencià de Cultura, junt a la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola.

El 4 d’agost, a les 20.30 hores, es celebrarà el primer dels concerts gratuïts en el Palau de Congressos. S’interpretarà l’obra “Els colors del cor”, de Galeria del Claroscuro d’Alacant. Anabel Sáez tocarà el clavicèmbal i també portarà la direcció.

El mateix dia, a les 22.30 hores, s’interpretarà “Crudelissima Clori. Filli adorata”, al castell del Papa Lluna. Actuaran Adriana Mayer i l’Ensemble de l’Albera, de València.

El 5 d’agost, a les 22.30, al castell del Papa Lluna actuarà l’Accademia del Piazzere, d’Andalusia, amb la soprano Mariví Blasco i Fahmi Alqhai en la direcció i la viola. L’obra tocada serà “Rediscovering Spain”, en la qual reviuen el món de la improvisació a l’Espanya del 1600.

El dijous 6 d’agost s’interpretarà l’obra “Orient-Occident: diàleg de les ànimes” per Jordi Savall i Hespèrion XXI (Catalunya), en el Palau de Congressos a les 22.30 h.

El 7 d’agost comptarà amb el concert “A tribuite to tears”, en el que el grup Apothéose Ensemble (Madrid) interpretarà les Sonates de Georg Friederich Händel, al castell del Papa Lluna.

El 8 d’agost, també al castell del Papa Lluna i a les 22.30 h, actuarà Capella de Ministrers, interpretant l’obra “Mediterrani. Una mar de vilanellas, nadales i cançons”.

L’endemà, en el Palau de Congressos, el grup tornarà a actuar amb l’obra “Carmesina i Tirant”. També el 9 d’agost actuarà La Guirlande (Aragó), amb l’obra “Bach & Sons”.

El dilluns 10 d’agost, “Espiritual” serà interpretada per Estil Concertant, al castell del Papa Lluna a les 22.30 h.

L’onze, Emilio Villalba, Sara Marina, Ángeles Núñez presentaran l’obra “Cantica, Magallanes i Elcano, la música d’una aventura”. El mateix dia, a les 22.30 al castell del Papa Lluna, el grup de Castelló Il Dolce Incontro, format per Rafael Quiralt, Francesca Sala i Víctor Yusà, oferiran el concert “Herois duo”.

El festival tancarà el 12 d’agost al castell del Papa Lluna, amb el concert de Mediterrani Consort i sota la direcció del flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola de gamba de Telemann.

Des de la Diputació de Castelló apunten que el certamen compta amb “totes les garanties” per a poder celebrar-se. D’aquesta manera, es mantindran les distàncies de seguretat i les mesures higièniques i sanitàries previstes en els protocols de la nova normalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari