L'avanç de l'incendi de Villanueva de Viver obliga a evacuar més pobles de Castelló

Torralba del Pinar, Pavies i Higueras se sumen als municipis evacuats per l’avanç de les flames de l’incendi forestal

L'avanç de l'incendi de Villanueva de Viver obliga a evacuar més pobles de Castelló

Els pitjors presagis s’han complit i l’avanç de l’incendi de Villanueva de Viver ha obligat a evacuar més pobles de Castelló davant l’avanç de les flames. Malgrat que el dispositiu de la nit del diumenge havia realitzat un balanç positiu de l’actuació, aquest matí Emergències de la Generalitat Valenciana ja ha advertit que hui s’esperaven els moments més crítics.

Al migdia d’aquest dilluns, davant la previsió del comportament del foc, el Lloc de Comandament Avançat ha ordenat el desallotjament preventiu dels municipis de Torralba, Pavies i Higueras, per la qual cosa la Generalitat ha desplegat el dispositiu logístic necessari per a evacuar als veïns i veïnes.

Així mateix, el Lloc de Comandament Avançat ordenava el confinament de la localitat de Caudiel per la forta presència de fum en la zona. No obstant, ja s’ha ordenat el desconfinament de Caudiel desprès de mesures preventives.

Aquest mateix matí, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat la zona per a conéixer la situació i ha manifestat el compromís del Govern d’Espanya amb la recuperació de les zones danyades. Així mateix, ha posat a la disposició dels alcaldes i alcaldesses “els recursos necessaris per a donar resposta, garanties i seguretat.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha realitzat un balanç de la situació de l’incendi forestal i de la reunió amb Sánchez i ha destacat que la prioritat del Consell és “garantir la seguretat de les persones afectades i de les quals treballen en l’extinció” .

Puig ha subratllat la gran dificultat en la qual es troba l’incendi, amb un escenari “triple 30”, amb vents superiors a 30 quilòmetres per hora, una humitat inferior al 30% i una temperatura molt pròxima als 30 °C.

No obstant això, ha assenyalat que està controlat el perímetre i que el dispositiu de treball conjunt, amb mitjans aeris i terrestres, ha permés “frenar l’evolució”. Segons les ultimes informacions, el foc no amenaça a la entrada de la Serra d’Espadà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari