"Itinerant", un programa per a fer costat a autònoms en la prestació de serveis en municipis en risc de despoblació

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Mancomunitat de l’Alt Palància participen en aquest programa juntament amb l’Agenda Valenciana Antidespoblament

"Itinerant", un programa per a fer costat a autònoms en la prestació de serveis en municipis en risc de despoblació
23/06/2021 -

La Generalitat Valenciana, a través de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i la Mancomunitat de l’Alt Palància, posa en marxa el programa pilot Itinerant l’objectiu del qual és coordinar una ruta de professionals autònoms itinerants perquè presten als habitants d’en municipis en risc de despoblació serveis bàsics, a preus competitius.

Al principi el programa ofereix els serveis de fisioterapeuta, veterinària, podologia, informàtica, climatització i refrigeració, carnisseria i fusteria, que han sigut prioritzats en un mapatge de necessitats realitzat prèviament en els municipis de l’Alt Palància. El llistat inicial de professionals es donarà a conéixer el pròxim 28 de juny.

Els municipis de l’Alt Palància on s’oferiran aquests serveis són Algimia de Almonacid, Almedíjar, Azuébar, Barracas, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Gaibiel, Geldo, Higueras, Matet, Navajas, Pavías, Pina de Montalgrao, Soneja, Sot de Ferrer, Teresa, Torás, el Toro, Vall de Almonacid, Sacañet, Villanueva de Viver i Fuente la Reina.

No obstant això, està previst que el programa Itinerant arribe en els pròxims mesos a dues comarques de les províncies de València i Alacant.

Paral·lelament es llança una crida a professionals de la zona perquè s’inscriguen en el programa a través de la pàgina web d’Avant consultar ací o del correu itinerant@fvmp.org

D’aquesta manera, el programa abasta un doble objectiu, d’una banda, impulsar l’economia local a través del suport a autònoms, autònomes i professionals, així com crear noves oportunitats per a atraure i fomentar el creixement en la zona, i, per un altre, respondre a les necessitats de les persones residents en aquests municipis en oferir-los serveis bàsics que milloren la seua qualitat de vida.

Segons afirma la directora general d’Avant, Jeannette Segarra, “una prioritat del programa Itinerant és que la ciutadania tinga el servei a les seues cases i poblacions i no necessite desplaçar-se fins a un altre municipi”.

En aquest sentit, assegura la directora, “volem que els habitants d’aquests pobles estiguen a gust i no hagen d’eixir d’ells per a ser atesos per professionals, i d’altra banda oferim als i les professionals una oportunitat de trobar estabilitat i una manera de guanyar-se la vida en la seua mateixa comarca”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari